dc.contributor.advisor | BIVOL, Ludmila | |
dc.contributor.author | LISU, Ecaterina | |
dc.date.accessioned | 2024-11-06T13:26:20Z | |
dc.date.available | 2024-11-06T13:26:20Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | LISU, Ecaterina. Glutenul şi intoleranța la gluten. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 27-29 martie 2024. Chișinău, 2024, vol. 4, pp. 2425-2429. ISBN 978-9975-64-458-7, ISBN 978-9975-64-462-4 (Vol. 4). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-458-7 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-462-4 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/28455 | |
dc.description.abstract | Glutenul este o proteină găsită în cereale precum grâu, secara și orz. Este responsabil pentru elasticitatea aluatului și structura produselor de panificație. Unele persoane sunt intolerante sau sensibile la gluten, iar evitarea acestuia poate fi necesară în cazul unor afecțiuni precum boala celiacă sau sensibilitatea la gluten non-celiacă. Cele mai recente și inovative căi de tratare a acestei boli este utilizarea celulelor stem mezenchimale – un tip de celulă stem cu potență clinică mare. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students: Chişinău, 27-29 martie 2024. Vol. 4; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | gluten | en_US |
dc.subject | siguranță alimentară | en_US |
dc.subject | boala celiacă | en_US |
dc.title | Glutenul şi intoleranța la gluten | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: