Browsing 2023 by Author "BOSTAN, Viorel"

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la instalaţiile fotovoltaice de conversie a energiei solare, şi anume la instalaţiile fotovoltaice cu autoorientare în planurile meridional şi azimutal.
  • BOSTAN, Viorel; ILCO, Valentin; MELNIC, Vladimir; MARTINIUC, Alexei; VARZARU, Vlad; SECRIERU, Nicolae (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Nanosatelitul TUMnanoSAT a fost proiectat și fabricat de Centrul de Tehnologie Spaţială al Universităţii Tehnice a Moldovei și a fost selectat în runda a IV-a a programului KiboCube promovat de UNOOSA și JAXA. Acest ...
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, în special la tehnologiile de fabricare aditivă a roţilor dinţate ale transmisiilor planetare precesionale.
  • BOSTAN, Viorel; PETCO, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, și anume la rotoarele pompelor hidraulice centrifuge. Aplicarea simulărilor CFD în cuplu cu algoritmi de optimizare a condus la creșterea randamentului hidraulic al rotorului ...
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; STOICEV, Petru; POȘTARU, Gheorghe; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BUGA, Alexandru; TRIFAN, Nicolae; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la tehnica și metodele de încercare a transmisiilor mecanice, inclusiv a materialelor dinţilor roţilor conjugate. În sistemul tribologic și metoda de evaluare a pierderilor energetice în angrenajele ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; VENGHER, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Rezultatul tehnic al invenției constă în: Creșterea capacității portante a transmitere prin angrenarea dinților în contacte cu convex-concav geometrie și diferența minimă a curburilor ale flancurilor de împerechere; Creșterea ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; VACULENCO, Maxim (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, şi anume la transmisiile planetare precesionale. Rezultatul tehnic este o creștere a capacităţii portante și a randamentului mecanic, precum și o lărgire a posibilităţilor ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; MALCOCI, Iulian; TRIFAN, Nicolae; BUGA, Alexandru; VENGHER, Dumitru; BREGNOVA, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la construcţia de mașini, și anume la transmisiile precesionale. În transmisia precesională forma dinţilor roţilor centrale este modificată prin scurtarea înălţimiilor în funcţie de numărul necesar al ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; ODAINÂI, Valeriu; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; RABEI, Ivan; GLADÎȘ, Vitalie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la sisteme de conversie a energiei eoliene, și anume la turbine eoliene cu ax vertical.
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUŢU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene în energie electrică, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu control al puterii.

Search DSpace


Browse

My Account