dc.contributor.author | POPEL, Svetlana | |
dc.contributor.author | DRAGANOVA, Elena | |
dc.contributor.author | PÎRGARI, Elena | |
dc.contributor.author | PUJAILO, Eudochia | |
dc.contributor.author | PARŞACOVA, Lidia | |
dc.contributor.author | COLESNICENCO, Alexandra | |
dc.contributor.author | ZÎREANOVA, Elena | |
dc.date.accessioned | 2023-12-28T10:30:58Z | |
dc.date.available | 2023-12-28T10:30:58Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | POPEL, Svetlana et al. Băuturi cu adaos de fructe și pomușoare. In: Salonul Inovării şi Cercetării UGAL INVENT 2019: lucrări ed. a 4-a., 16-18 Octombrie 2019, Galaţi, Romania, 2019, p. 55. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/25612 | |
dc.description | Categoria invenției - A.8. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente | en_US |
dc.description.abstract | Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi conţinutului scăzut de zahăr, ceea ce este foarte important pentru crearea băuturilor răcoritoare naturale, care nu provoacă setea repetată după consumul lor; formarea gustului consumatorului pentru produsele alimentaţiei sănătoase şi în calitate de profilaxie a diabetului zaharat. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | băuturi funcţionale | en_US |
dc.subject | antioxidanţi | en_US |
dc.subject | substanţe fenolice | en_US |
dc.title | Băuturi cu adaos de fructe și pomușoare | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: