UGAL INVENT: Recent submissions

  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetările au fost axate pe crearea dressing-urilor pentru salată cu adaos de CO2-extract din deşeuri de tomate cu conţinut înalt de substanţe biologic active.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; SOLDATENCO, Olga; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la o tulpină de levuri autohtonă, Saccharomyces cerevisiae, izolată în centrul vitivinicol ”Purcari” şi recomandată pentru producerea vinurilor roșii seci.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; MORARI, Boris; SOLDATENCO, Olga; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana; RUDOI, Alexandru; TARAN, Natalia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede zdrobirea și desciorchinarea strugurilor, care conțin minimum 22 % de zaharuri în must, cu obținerea mustuelii, eliminarea unei cantități de must din mustuială în cantitate de 10-20 ...
  • ŞLEAGUN, Galina; CUPCEA, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la domeniul industriei alimentare, şi anume la procedeul de preparare a gustărilor uscate din fructe, în particular batoanelor din prune uscate.
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; BOGDAN, Nina; COEV, Ghenadie; GRUMEZA, Irina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la brânză în saramură din amestec de lapte de capră și de oaie în raport 1:1, și include pasteurizarea amestecului la 68 °С timp de 20 min, pregătirea amestecului pentru ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la procedeul de fabricare a compoziţiilor de tocană de dovlecei cu adaos de CO2-extract sau/şi CO2-şrot din deşeuri de tomate, pentru alimentaţia zilnică echilibrată. Compozițiile de tocană de dovlecei ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; DRAGANOVA, Elena; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Rezultatul invenţiei constă în elaborarea unui procedeu tehnologic de fortificare a pâinii din faină de grâu de calitate superioară cu fibre alimentare din materii prime secundare de origine vegetală şi ameliorarea ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • BOGDAN, Nina; CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; COEV, Ghenadie; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, si anume la obținerea brânzei din lapte de capra în saramură. Procedeu, conform invenţiei, include recepţionarea laptelui de capră, normalizarea, pasteurizarea, introducerea maielei ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; GOLOVCO, Iurii; IUȘAN, Larisa; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    La scară industrială se fabrică produse alimentare în care condimentele sunt încorporate direct, în stare nativă, însă utilizarea industrială a condimentelor uscate este uneori dificilă, un exemplu în acest sens poate servi ...
  • DĂNILĂ, Victoria; ROTARU, Dorina; BĂLAN, Stela; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Articolele funcționale sunt concepute pentru fixarea confortabilă a copiilor cu vârste cuprinse între nou-născuți și 24 de luni în timpul examinărilor cu raze X și a altor investigații medicale.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Olga; SOLDATENCO, Eugenia; RUDOI, Alexandru; SANDU, Vasile; GLAVAN, Pavel (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţiile se referă la oenologie şi biotehnologie, în particular la o tulpină de levuri autohtonă, izolată în centrul vitivinicol „Trifeşti”. Tulpina de levuri Saccharomyces cerevisiae este depozitată în Colecţia Naţională ...
  • IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; MIGALATIEV, Olga (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor extrudate destinate pentru consum în calitate de dejun uscat. La realizarea procedeului se pregătește amestecul în baza boabelor de soriz, la ...
  • COJUCARI, Ludmila; IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la sosuri de fructe, pomuşoare şi legume. Creşterea interesului consumatorilor în aprovizionarea cu alimente sănătoase, extinderea gamei de produse şi optimizarea calităţii ...
  • IUŞAN, Larisa; TERENTIEVA, Galina; COJUCARI, Ludmila (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor extrudate din cereale, care pot fi utilizate pentru fabricarea produselor fără gluten.
  • DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; DUMITRESCU, Liliana; RĂDOI, Radu Iulian; CRISTESCU, Corneliu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2021)
    Invenția se referă la ambarcațiunile acționate electric, și anume, la ambarcațiunile cu acționare electrică din energii regenerabile. Problema pe care o rezolvă invenția este majorarea eficienței de conversie a energiilor ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV (BOAGHI), Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Proiectul are ca scop utilizarea agenţilor naturali de textură şi a carotenoidelor extrase din surse agroalimentare indigene în fabricarea produselor cu potenţial funcţional sporit. În timpul desfăşurării Proiectului sunt ...
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Elaborarea prezintă o soluție a problemei asigurării confortului termic copilului prematur aflat în incubator prin produse adecvate, funcționale și corespunzătoare caracteristicilor morfometrice, necesare desfășurării unor ...

Search DSpace


Browse

My Account