dc.contributor.author | BARBARO, Vincenza | |
dc.contributor.author | BALDANTONI, Giovanni | |
dc.date.accessioned | 2023-11-29T13:30:40Z | |
dc.date.available | 2023-11-29T13:30:40Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | BARBARO, Vincenza, BALDANTONI, Giovanni. Educația alimentară. In: Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „Tradiţii. Tehnologii. Simboluri”, Universitatea Tehnică a Moldovei, Ediţia 1-a, 25-26 mai 2023. Chișinău, 2023, pp. 25-30. ISBN 978-9975-3623-2-0. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-3623-2-0 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/25070 | |
dc.description.abstract | Educația alimentară a unui popor derivă din tradițiile acestuia, dar și din sursele din care ale loc. În era digitală și extrem de accelerată, cu incluziuni și mixiuni de bucătării educația alimentară este foarte importantă pentru calitatea vieții pe termen lung. Inițierea consumatorilor cu informații fundamentale referitoare la o ținută alimentară sănătoasă trebuie să facă parte din programul școlar al copiilor continuând pe tot parcursul studiilor. Bunele practici cu referința la o alimentație sănătoasă sesizate, percepute, probate prin exemple concrete au șanse mai mari să fie preluate și implementate, decât abordările la nivel teoretic. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | educație alimentară | en_US |
dc.subject | piramidă alimentară | en_US |
dc.subject | farfurie echilibrată | en_US |
dc.title | Educația alimentară | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: