dc.contributor.advisor | MACARI, Artur | |
dc.contributor.author | CUȘMENCO, Tatiana | |
dc.date.accessioned | 2023-09-19T05:43:17Z | |
dc.date.available | 2023-09-19T05:43:17Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | CUȘMENCO, Tatiana. Modificările caracteristicilor fizico-chimice a iaurtului cu pomușoare la depozitare. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 2, pp. 227-230. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-957-7 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-956-3 | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-957-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/24059 | |
dc.description.abstract | Prezenta lucrare descrie analiza modificărilor caracteristicilor fizico-chimice la depozitare a iaurtului din amestec de lapte de vacă și de capră în raport de 1:1 suplimentat cu piureu de aronia, sau de zmeură, sau de căpșună. Iaurtul cu piureu de aronia a fost cel mai stabil la depozitare, aciditatea titrabilă a crescut doar cu 7,14 % față de iaurtul cu zmeură care a crescut cu 8,23 % și față de iaurtul cu căpșună care a crescut cu 9,89 %. Rezultatele modificărilor substanței uscate totale și a vâscozității au fost neînsemnate. Iaurtul cu zmeură a prezentat defect de sinereză, afișând o creștere minimă de 28 %, față de iaurtul cu căpșună care a crescut cu 35 % și față de iaurtul cu aronia care a crescut cu 63 %. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | iaurturi cu pomușoare | en_US |
dc.subject | depozitarea iaurturilor | en_US |
dc.subject | acid lactic | en_US |
dc.title | Modificările caracteristicilor fizico-chimice a iaurtului cu pomușoare la depozitare | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: