IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Particularități ale tehnologiei de fabricare și aprecierea calității mezelurilor fierte în condiții de producție

Show simple item record

dc.contributor.advisor PÎRLOG, Alisa
dc.contributor.author VASILIAN, Ion
dc.date.accessioned 2023-09-14T10:32:14Z
dc.date.available 2023-09-14T10:32:14Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation VASILIAN, Ion. Particularități ale tehnologiei de fabricare și aprecierea calității mezelurilor fierte în condiții de producție. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 5-7 aprilie 2023. Chișinău, 2023, vol. 4, pp. 214-215. ISBN 978-9975-45-956-3. ISBN 978-9975-45-960-0 (Vol. 4). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-956-3
dc.identifier.isbn 978-9975-45-960-0
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/23976
dc.description.abstract Actualmente, problema calității și siguranței alimentelor a devenit un factor cheie în satisfacerea cerințelor consumatorilor. Au fost evaluate probe din categoria mezeluri fierte – Crenvurști: Crenvurști Lacta, Crenvurști cu cașcaval, Crenvurști Carmezel, Crenvurști de pui - înveliș artificial necomestibil, ambalaj pachet gaz 700 gr. Investigațiile s-au bazat pe cercetări care au inclus aprecierile organoleptice și a indicilor de calitate fizico-chimic și microbiologic, fabricate conform standardelor firmei si instrucțiunilor tehnologice in vigoare ale procesatorului de carne. Astfel, s-au obținut rezultate apreciabile, legate de caracteristicile organoleptice fizico-chimice si indici microbiologici întrucât acestea au întrunit rezultate, care sa-u înscris în cerințele actelor normative în vigoare la această categorie de produse. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject crenvurști en_US
dc.subject acte normative en_US
dc.subject indici organoleptici en_US
dc.title Particularități ale tehnologiei de fabricare și aprecierea calității mezelurilor fierte în condiții de producție en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account