IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Metode de asigurare a stabilitații microbiologice a carnii de pasare

Show simple item record

dc.contributor.advisor MACARI, Artur
dc.contributor.author SAMSON, Maxim
dc.date.accessioned 2023-02-09T09:04:30Z
dc.date.available 2023-02-09T09:04:30Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation SAMSON, Maxim. Cercetări privind producerea vinului roze sec și elaborarea sistemului de siguranță a alimentului: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Artur MACARI, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22094
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Prin această lucrare se pun la dispoziție informații despre importanța calității cărnii de pasăre, noțiuni despre produsele avicole, factorii care influențează calitatea cărnii precum şi metodele folosite în aprecierea calității sale. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarele obiective: 1. Păstrarea calității și inofensivității cărnii de pasăre; 2. Factorii care influențează siguranța cărnii (temperatura, umiditatea, pH-ul, microflora); 3. Evidențierea unor metode dintre cele mai reușite; 4. Prezentarea celor mai recente studii și informații găsite din diferite articole științifice, cărți și altele; 5. Importanța sistemului HACCP în industria cărnii de pasăre. en_US
dc.description.abstract Aim of the research: In this paper we tried to provide information about the importance of poultry meat quality, notions about poultry products, factors influencing meat quality and methods used to assess its quality. The following objectives have been set to achieve this goal: 1. To preserve the quality and harmlessness of poultry meat; 2. Factors influencing meat safety (temperature, humidity, pH, microflora); 3. Highlighting some of the most successful methods; 4. Presentation of the latest studies and information found from various scientific articles, books and others; 5. The importance of HACCP in the poultry industry. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject păsări de curte en_US
dc.subject carne de pasăre en_US
dc.subject conservanți naturali en_US
dc.subject ambalaje pentru carne en_US
dc.subject poultry meat en_US
dc.subject natural preservatives en_US
dc.subject meat packaging en_US
dc.title Metode de asigurare a stabilitații microbiologice a carnii de pasare en_US
dc.title.alternative Methods for ensuring the microbiological stability of poultry meat en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account