IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Identificarea tehnicilor de detectare a prezenței histaminei în produsele alimentare

Show simple item record

dc.contributor.advisor BULGARU, Viorica
dc.contributor.author PÂRĂU, Alexandru
dc.date.accessioned 2023-02-09T07:14:22Z
dc.date.available 2023-02-09T07:14:22Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation PÂRĂU, Alexandru. Identificarea tehnicilor de detectare a prezenței histaminei în produsele alimentare: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Viorica BULGARU, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22086
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Histamina este prezentă într-o gamă largă de alimente consumate zilnic. Fiecare dintre acestea conține o anumită cantitate de histamină. Odată ce este depăşită limita admisibilă, în organism apar simptome ce duc la intoleranță și care provoacă probleme de sănătate. Astfel, histamina este asociată cu intoleranța alimentară și toxiinfecția alimentară. Prevenirea, detectarea și depășirea problemelor de siguranță alimentară cauzate de acumularea de histamină în produsele alimentare este un subiect sensibil pe plan internaţional precum şi naţional. Scopul tezei de master este identificarea şi descrierea metodelor de detectare a histaminei în produse alimentare. en_US
dc.description.abstract Histamine is present in a wide range of foods consumed daily. Each of these contains a certain amount of histamine. Once the permissible limit is exceeded, symptoms appear in the body that lead to intolerance and cause health problems. Thus, histamine is associated with food intolerance and food poisoning. The prevention, detection and overcoming of food safety problems caused by the accumulation of histamine in food products is a sensitive topic on an international as well as a national level. The aim of the master's thesis is to identify and describe the methods of detecting histamine in food products. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject histamină en_US
dc.subject intoleranță alimentară en_US
dc.subject toxiinfecții alimentare en_US
dc.subject siguranța alimentelor en_US
dc.subject histamine en_US
dc.subject food intolerance en_US
dc.subject food poisoning en_US
dc.subject food safety en_US
dc.title Identificarea tehnicilor de detectare a prezenței histaminei în produsele alimentare en_US
dc.title.alternative Identification of techniques for detecting the presence of histamine in food products en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account