dc.contributor | CAISÎN, Larisa | |
dc.contributor.advisor | CHIŢANU, Ana | |
dc.contributor.author | TABUNCIC, Iana | |
dc.date.accessioned | 2023-01-17T09:22:35Z | |
dc.date.available | 2023-01-17T09:22:35Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | TABUNCIC, Iana. Analiza produselor lactate la recunoașterea grăsimilor non-lactice: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Ana CHIŢANU, 2022. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/22006 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Prezenta lucrare a avut drept scop de a analiza produsele lactate la recunoașterea grăsimilor non- lactice. Pentru atingerea scopului propus s-au realizat următoarele obiective: controlul calităţii produsului de brânză, controlul calităţii produsului de smântâna și controlul calității produsului de untului. Toate 3 produse alimentare sunt fabricate la cea mai mare întreprindere de procesare a laptelui SA "JLC" din Republica Moldova. Din datele oficiale am constatat că întreprinderea SA "JLC" este liderul pe piața națională la producerea și realizarea produselor lactate cu grăsimi non-lactice. În studiu am recoltat monstre de produs de brânză cu denumirea "Bucătăria noastră" cu conținut de grăsime de 18 % și 26 %, produs de smântână cu denumirea "Grație" cu conținut de grăsime de 10 %, 15 %, 20 % și 2 sortimente de produs de unt cu denumirea "Raza soarelui" cu conținut de grăsime de 62,5 % și "Deosebit" cu conținut de grăsime de 72,5 %. | en_US |
dc.description.abstract | The purpose of this paper was to analyze dairy products for the recognition of non-dairy fats. To achieve the proposed goal, the following objectives were realized: quality control of the cream product and quality control of the butter. All 3 food products are manufactured at the largest milk processing enterprise SA "JLC" in the Republic of Moldova. From the official data, we found that SA "JLC" is the leader on the national market in the production and realization of dairy products with non-lactic fats. In the study we collected samples of cheese product with the name "Bucataria noastra", with a fat content of 18% and 26%, cream "Gratie" with a fat content of 10%, 15%, 20% and 2 varieties of butter product with the name "Raza soarelui" with a fat content 62,5 % and "Deosebit" with a fat content of 72,5%. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | grăsimi non-lactice | en_US |
dc.subject | produse lactate | en_US |
dc.subject | brânză | en_US |
dc.subject | smântâna | en_US |
dc.subject | unt | en_US |
dc.subject | non-lactis fats | en_US |
dc.subject | cream cheese | en_US |
dc.subject | butter | en_US |
dc.subject | dairy products | en_US |
dc.title | Analiza produselor lactate la recunoașterea grăsimilor non-lactice | en_US |
dc.title.alternative | Analysis of dairy products for the recogniyion of non-lactis fats | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: