Browsing 2022 by Title

Sort by: Order: Results:

  • NIKOLAEVA, A.; KONOPKO, L.; BODIUL, P.; PARA, Gh. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Scopul acestei lucrări este obținerea nanofirului de Bi în izolație din sticlă, care posedă o anizotropie de valoare mare a forței electromotoare, și, astfel poate fi utilizată în convertoarele de energie termoelectrică ...
  • NIKOLAEVA, A.; KONOPKO, L.; BODIUL, P.; POPOV, I.; PARA, Gh. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Scopul lucrării prezentate a fost obținerea de nanofire de tip-p cu eficiență termoelectrică ridicată pentru convertoare miniaturale de energie termoelectrică în intervalul de temperaturi 70 - 100 K. Firele monocristaline ...
  • KAHITONOVA, E.; EREMIA, N.; KOCIȘ, I.; KOROLEV, D. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, prevede întreținerea păsărilor pe așternut permanent în care se adaogă, o dată pe săptămână, un aditiv mineral în cantitate de 100 g/m2, totodată aditivul mineral este constituit din argilă, carbonat de calciu, ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu ...
  • MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru; BÎCIOC, Mihail (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică, nitrurarea. Înainte de nitrurare piesele se încălzesc până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul de nitrurare ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de fabricare a iaurtului include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MACENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARI, N. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr șiextract de glicozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă și dehidroconiferil alcool-9-O-β-D-glucopiranozidă, în cantitate de 1,0 L amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 3 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de zahăr ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,0-3,0 mL/L de soluţie apoasă ce conține acid dehidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Două rețele de pori au fost produse prin anodizarea suprafeței plachetei semiconductoare acoperite cu o mască care conține găuri: (i) o rețea de pori primari, care se propagă sub mască într-o direcție paralelă cu suprafața ...
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750 oC timp de 60 s, ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; NETREBA, Natalia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și ...

Search DSpace


Browse

My Account