Browsing 2022 by Title

Sort by: Order: Results:

  • KRASOCIKO, P.; EREMIA, N.; KRASOCIKO, I.; KOZEL, L.; VÎSOCINA, E.; NEICOVCENA, I. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metoda de profilaxie a dispepsiei imunodeficitare la viței include hrănirea vițeilor nounăscuți cu un amestec ce conține, la 1 L: lapte praf degresat – 100 g, produs apiterapeutic – 1,0...2,0 g, apă la temperatura de 38-400C ...
  • JURBA, V.; KRASOCIKO, P.; EREMIA, N.; RUCOLI, V.; LABCOVICI, A.; KOVALEV, I.; NEICOVCENA, I. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metodă de tratament al inflamației purulente necrotice a bazei pieii copitei la vaci, include tratamentul mecanic și chirurgical al defectului patologic al copitelor, cu îndepărtarea cornului exfoliat și ale țesuturilor ...
  • KAHITONOVA, E.; EREMIA, N.; KOCIȘ, I.; KOROLEV, D. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metodă de tratare a inflamației purulente a bazei pieii copitelor la bovine, include tratamentul mecanic și chirurgical al defectului patologic la copită, cu îndepărtarea cornului exfoliat și a țesuturilor necrotice, urmată ...
  • SIDORENKO, Anatolie; MORARI, Roman; KHAYDUKOV, Yury; KELLER, Thomas; KEIMER, Bernhard (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metodă de fabricare a unui dispozitiv electronic de comutare - supapă de rotație (valva de spin), pentru proiectarea unei celule de memorie cu stări multiple și a unei sinapse într-o rețea neuronală artificială, cuprinzând ...
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; MANOLI, Ilie; MUNTEANU, Eugeniu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metoda și dispozitiv de monitorizare predictivă a stării palelor și de elaborare a contramăsurilor include: monitorizarea palei turbinei eoliene privind apariția microfisurilor, utilizând senzori de deformații fără contact; ...
  • NIKOLAEVA, A.; KONOPKO, L.; BODIUL, P.; PARA, Gh. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Scopul acestei lucrări este obținerea nanofirului de Bi în izolație din sticlă, care posedă o anizotropie de valoare mare a forței electromotoare, și, astfel poate fi utilizată în convertoarele de energie termoelectrică ...
  • NIKOLAEVA, A.; KONOPKO, L.; BODIUL, P.; POPOV, I.; PARA, Gh. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Scopul lucrării prezentate a fost obținerea de nanofire de tip-p cu eficiență termoelectrică ridicată pentru convertoare miniaturale de energie termoelectrică în intervalul de temperaturi 70 - 100 K. Firele monocristaline ...
  • KAHITONOVA, E.; EREMIA, N.; KOCIȘ, I.; KOROLEV, D. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, prevede întreținerea păsărilor pe așternut permanent în care se adaogă, o dată pe săptămână, un aditiv mineral în cantitate de 100 g/m2, totodată aditivul mineral este constituit din argilă, carbonat de calciu, ...
  • CILOCI, Alexandra; BULHAC, Ion; CLAPCO, Steliana; DANILESCU, Olga; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; MATROI, Alexandra; URECHE, Dumitru (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus arrhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spori prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute pe mediu ...
  • MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru; BÎCIOC, Mihail (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică, nitrurarea. Înainte de nitrurare piesele se încălzesc până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul de nitrurare ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de fabricare a iaurtului include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MACENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARI, N. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr șiextract de glicozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă și dehidroconiferil alcool-9-O-β-D-glucopiranozidă, în cantitate de 1,0 L amestec ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; KRASOCIKO, P.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,0-3,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de rebaudiozida A, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 3 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de zahăr ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor primăvara cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,0-3,0 mL/L de soluţie apoasă ce conține acid dehidroabietinic 4,91 g, KOH 1,08 g și apă distilată până la 200 ml, în cantitate de ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Două rețele de pori au fost produse prin anodizarea suprafeței plachetei semiconductoare acoperite cu o mască care conține găuri: (i) o rețea de pori primari, care se propagă sub mască într-o direcție paralelă cu suprafața ...

Search DSpace


Browse

My Account