Browsing 2011 by Author "DICUSARĂ, Ion"

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion; BODNARIUC, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Ciclul de invenţii se referă la domeniul transmisiilor precesionale și tehnologiile de fabricare a lor. Pentru fabricarea roţilor dinţate cu profil convex-concav de dimensiuni mici și foarte mici a fost elaborată o teorie ...
  • BOSTAN, Ion; VIȘA, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Invenţiile se referă la instalaţiile energetice fără arderea combustibilului și emisia de CO2, și anume la instalaţiile de conversie a energiei solare în energie electrică. Instalaţia solară include un panou cu celule ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Viorel; SOBOR, Ion; SOCHIREANU, Anatol; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu; DICUSARĂ, Ion; BODNARIUC, Ion; TRIFAN, Nicolae; ODAINÂI, Valeriu; MALCOCI, Iulian; CRUDU, Radu; GUŢU, Marin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Turbina eoliană include un rotor cu trei pale cu profil aerodinamic asimetric. Orientarea la vânt se efectuează prin intermediul unui servomotor. Puterea produsă la viteza nominală a vântului de 11 m/s este de 10 kW.

Search DSpace


Browse

My Account