Show simple item record

dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author COVALIOV, Eugenia
dc.contributor.author CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.date.accessioned 2022-09-19T11:57:58Z
dc.date.available 2022-09-19T11:57:58Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation CHIRSANOVA, Aurica, COVALIOV, Eugenia, REȘITCA, Vladislav et al. Procedeu de obținere a iaurtului cu pudră de topinambur (Helianthus tuberosus). In: INFOINVENT 2021. Expoziţia Internaţională Specializată, 17-20 noiembrie 2021, ed. 17: Catalog oficial, Chişinău, Republica Moldova, 2021, pp. 217-218. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21276
dc.description Decizie pozitivă AGEPI: nr. 2217 din 2021.06.29. Secţiunea D. Agricultură, soiuri de plante, alimentaţie. Section D. Agriculture, Plant Varieties, Food Industry en_US
dc.description.abstract Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantității de stabilizator și a duratei de fermentare. Esența invenției constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conține lapte de vacă / capră cu 2,5 % grăsime 97,0...99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5...0,7% mas., stabilizator 0,2...0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte. en_US
dc.description.abstract The problem solved by the invention is to expand the base of lactose-free fermented dairy products by cow's and goat's milk fermentation; improving the chemical composi tion and biological value of yogurt by fortifying it with Fe; reducing the amount of stabilizer and the fermentation time. The essence of the invention is that lactose-free yogurt based on milk of animal origin fortified with Fe contains cow's / goat's milk with 2.5% fat 97.0 ... 99.0% mas., inorganic iron 0.7… 1.0% mas., lactase ferment 0.5 ... 0.7% mas., stabilizer 0.2 0.3% mas., starter cultures for yogurt 10-20 DCU / 100 l milk. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject iaurturi fără lactoză en_US
dc.subject lactose free yogurts en_US
dc.title Iaurt fără lactoză fortificat cu fier en_US
dc.title.alternative Lactose-free yogurt fortified with iron en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    Ediţia a XVII-a, 17 - 20 noiembrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account