Show simple item record

dc.contributor.author PRIDA, Ivan
dc.contributor.author IALOVAIA, Antonina
dc.contributor.author KRAJEVSKAIA, Alla
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author COVACI, Ecaterina
dc.date.accessioned 2022-09-19T06:55:36Z
dc.date.available 2022-09-19T06:55:36Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation PRIDA, Ivan, IALOVAIA, Antonina, KRAJEVSKAIA, Alla et al. Procedeu de sulfitare a produsului vinicol. In: INFOINVENT 2021. Expoziţia Internaţională Specializată, 17-20 noiembrie 2021, ed. 17: Catalog oficial, Chişinău, Republica Moldova, 2021, p. 120. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21259
dc.description Brevet de scurtă durată: MD 952 din 30.01.2015. Secţiunea B. Materiale, echipamente şi tehnologii industriale, mecanică, energie, electricitate, electronică. Section B. Materials, Equipment and Industrial Technology, Mechanics, Energy, Electricity, Electronics en_US
dc.description.abstract Procedeul brevetat de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și tablete efervescente). Soluțiile utilizate sunt: metabisulfitul de potassium 100 g/dm3 și acidul tartric de concentrația 250- 300 g/dm3, ulterior se amestecă în raport de 2 la 1 (după volum) și se lasă în repaos în decurs de cîteva ore. Înainte de administrarea acestei soluții în produsele vinicole se separă grosier precipitatul format. Conform recomandărilor brevetate au fost stabilite condițiile optime de sulfitare a produselor vinicole stabilită în baza cercetărilor realizate în condiţiile de Microvinificaţie a Universităţii Tehnice a Moldovei. en_US
dc.description.abstract The patented process of sulfitation of wine products with the use of salts of sulfuric acid - potassium sulfites (quite stable salts, in the form of crystals and effervescent tablets). The solutions used are: potassium metabisulfite 100 g/dm3 and tartaric acid concentration 250-300 g/dm3, then mix in a ratio of 2 to 1 (by volume) and leave to stand for a few hours. Prior to administration of this solution in the wine products, the precipitate formed is coarsely separated. According to the patented recommendations were established the optimal conditions for sulfitation of wine products based on researchs conducted under the conditions of Microvinification of the Technical University of Moldova. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject produse vinicole en_US
dc.subject sulfitare en_US
dc.subject sulfitation en_US
dc.subject wine products en_US
dc.title Procedeu de sulfitare a produsului vinicol en_US
dc.title.alternative Process for sulfitation of wine product en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    Ediţia a XVII-a, 17 - 20 noiembrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account