Browsing 2021 by Title

Sort by: Order: Results:

  • BEȘLIU, Alina; EFREMOVA, Nadejda; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la nanotehnologii și biotehnologii microbiene, în special la un procedeu de stimulare a conținutului de proteine și aminoacizi esențiali în biomasa levurilor Rhodotorula gracilis cu potenţial înalt de ...
  • CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; TIURINA, Janeta; DVORNINA, Elena; LABLIUC, Svetlana; BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Esența invenției: procedeu de cultivare submersă a micromicetei Rhizopus ar-rhizus CNMN FD 03 – producătoare de lipaze, care prevede obținerea suspensiei de spo-ri prin spălarea cu apă distilată sterilă a tulpinii crescute ...
  • MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; TRIFAN, Nicolae; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică şi nitrurarea. Totodată, înainte de nitrurare produsul se încălzeşte până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul ...
  • BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena; LOZAN, Ana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenţiei, prevede utilizarea biomasei de levuri din deşeurile industriei de bere (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau +45°C ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; BULGARU, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, ...
  • EREMIA, Nicolae; MACAEV, Fliur; KOMLAȚSKI, Vasile; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; NEICOVCENA, Iulia; COȘELEVA, Olga; CATARAGA, Ivan; SARÎ, Nellea; EREMIA, Maria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de hrănire a albinelor, care include hrănirea acestora toamna cu un amestec din sirop de zahăr cu concentrația de 1,5:1 și 2,0.....4,0 ml/L de bioregulator natural care reprezintă o soluție apoasă de chitosan ...
  • EREMIA, Nicolae; MACAEV, Fliur; KRASOCIRO, Petru; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; NEICOVCENA, Iulia; COȘELEVA, Olga; EREMIA, Igor; SARÎ, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de hrănire a albinelor, care include hrănirea acestora în perioada de primăvara cu un amestec din sirop de zahăr cu concentrația de 1:1 și 1,0.....3,0 ml/L de bi- oregulator natural care reprezintă o soluție ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750oC timp de 60 s, depunerea ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100-500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor orientate ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • PÎRLOG, Alisa; CARAPIREA, Anatol; DARIE, Grigorie; CIBOTARU, Elena; MATVIENCO, Natalia; BEȘLIU, Alina; CHISELIȚA, Natalia; CHISELIȚA, Oleg; EFREMOVA, Nadejda; TOFAN, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    : Invenția se referă la zootehnie, în special la reglarea funcției de reproducție la scroafe și poate fi utilizată pentru reglarea indicilor reproductivi și productivi la scroafe în scopul folosirii eficiente a genofondului ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; CASIAN, Maxim; LEALIN, Stanislav; PLATON, Andrei; PETCO, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul include calcularea valorii compensării erorii şi determinarea numărului treptelor unui compensator, format dintr-un inel auxiliar (3) cu cel puţin trei trepte şi dintr-un inel de bază (4), pe partea frontală a ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul brevetat de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și tablete efervescente). Soluțiile utilizate sunt: ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; SANDU, Andrei-Victor; PATRAȘ, Antoanela; ȚURCANU, Dinu; GÎDEI, Igor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare în strat suspendat cu pentru produsele granulare umede cu aplicarea microundelor, și optimizarea duratei de tratare termică a particulelor de produs. Procedeul de ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor; ȚURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Scopul invenției constă în aplicarea procedeului de uscare prin metodă combinată în strat suspendat pentru produsele granulare umede cu aplicarea microundelor și convecției cu aer cald, prin optimizarea duratei de tratare ...
  • JECHIU, Maxim; STAMATI, Mihail (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Punctul inteligent de colectare a deșeurilor menajere îi motivează în primul rând pe oameni să sorteze deșeurile menajere în mai multe categorii - metal, sticlă, plastic, hârtie și carton etc. Punctul este dotat cu mijloace ...

Search DSpace


Browse

My Account