INFOINVENT: Recent submissions

  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100-500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor orientate ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; TRIFAN, Nicolae; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică şi nitrurarea. Totodată, înainte de nitrurare produsul se încălzeşte până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; TOCA, Alexei; CASIAN, Maxim; LEALIN, Stanislav; PLATON, Andrei; PETCO, Andrei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul include calcularea valorii compensării erorii şi determinarea numărului treptelor unui compensator, format dintr-un inel auxiliar (3) cu cel puţin trei trepte şi dintr-un inel de bază (4), pe partea frontală a ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul brevetat de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și tablete efervescente). Soluțiile utilizate sunt: ...
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750oC timp de 60 s, depunerea ...
  • MAGARIU, Nicolae; TROFIM, Viorel; LUPAN, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la tehnica și tehnologia semiconductoarelor de oxid, în special la senzorii de butanol pe baza heteronjonctiunilor ZnO-Al2O3. Butanolul este utilizat pe scară largă ca solvent pentru fabricarea lacurilor ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; IVANOVA, Raisa (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul constă în extracția, purificarea și separarea coloranților chalconici naturali, cartamină și precartamină. Acești coloranți biologic activi pot fi utilizați pentru a substitui unii azo-coloranți sintetici toxici. ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana; STURZA, Rodica; MACARI, Artur (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeu de obținere a fibrelor alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) se referă la industria alimentară. Conform Procedeului, fibrele alimentare din șrotul de semințe de in (Linum Usitatissimum) sunt ...

Search DSpace


Browse

My Account