INFOINVENT: Recent submissions

  • COBÎLEANSCHI, Leonid; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un design-concept de automobil cu tendinţe şi stil Bugatti.
  • BIVOL, Victor; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un design-concept de automobil destinat serviciilor de poliţie, grăniceri şi securitate. Este dotat cu o serie de atribute necesare acestor servicii şi este un proiect de inspiraţie bionică.
  • CRIJANOVSCHI, Iurie; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un bloc medico-sanitar tip autobuz, care este dotat cu un echipament medical performant destinat acţiunilor medicale în teritoriu.
  • STAMATI, Mihail; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un mijloc de transport destinat spaţiilor aglomerate ale oraşelor şi are ca avantaj ocuparea a cât mai puţin spaţiu în parcări.
  • STAMATI, Mihail; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un mijloc de transport compactibil şi uşor de manevrat în traficul aglomerat şi în ambuteiaje. Un alt avantaj este ocuparea a cât mai puţin spaţiu în parcări.
  • MÎRZA, Oleg; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un mijloc de transport electric cu două locuri la care se poate remorca o rulotă.
  • GONTA, Volodymyr; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Proiectul reprezintă un design-concept al unui cărucior mobil pentru persoanele cu handicap locomotor care are o serie de însuşiri menite să faciliteze mobilitatea celor care depind de acest gen de cărucioare.
  • МАРТЫНЮК, Николай; МАРТЫНЮК, Елена (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Устройство для вдевания нити в ушко иглы для ручного шитья или швейной машины состоит из корпуса, дисков вращения, зажима для нити, стойки.
  • МАРТЫНЮК, Николай; МАРТЫНЮК, Елена (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Нагрев рабочей жидкости осуществляется за счет теплоаккумулирующего вещества, например смесь алюминия с кремнием, фазовый переход «твердое-жидкое» и наоборот. Нагреватель смеси – электрический ток, проводимый извне.
  • NASTAS, Vitalie; NICOLAEV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Ciclul conţine șase invenţii, între care: două convertoare de impedanţă pentru reproducerea impedanţelor-etalon în coordonate carteziene, o metodă de măsurare a componentelor impedanţei în coordonate polare, două măsurătoare ...
  • ENACHI, Mihail; TIGHINEANU, Ion; URSACHI, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Invenţia se referă la procedeele de obţinere a nanomaterialelor, în particular la un procedeu de obţinere a nanotuburilor din dioxid de titan. Procedeul, conform invenţiei, include degresarea foliei de titan și anodizarea ...
  • BOSTAN, Ion; GHEORGHE, Adrian; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Viorel; SOCHIREANU, Anatol; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Microhidrocentrala este destinată pentru conversia energiei cinetice a apei curgătoare a râului fără construirea barajelor. Eficienţa înaltă de conversie este asigurată de profilul hidrodinamic al palelor și de reglarea ...
  • BOSTAN, Ion; VIȘA, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Invenţiile se referă la instalaţiile energetice fără arderea combustibilului și emisia de CO2, și anume la instalaţiile de conversie a energiei solare în energie electrică. Instalaţia solară include un panou cu celule ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; BOSTAN, Viorel; SOBOR, Ion; SOCHIREANU, Anatol; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu; DICUSARĂ, Ion; BODNARIUC, Ion; TRIFAN, Nicolae; ODAINÂI, Valeriu; MALCOCI, Iulian; CRUDU, Radu; GUŢU, Marin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Turbina eoliană include un rotor cu trei pale cu profil aerodinamic asimetric. Orientarea la vânt se efectuează prin intermediul unui servomotor. Puterea produsă la viteza nominală a vântului de 11 m/s este de 10 kW.
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DICUSARĂ, Ion; BODNARIUC, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Ciclul de invenţii se referă la domeniul transmisiilor precesionale și tehnologiile de fabricare a lor. Pentru fabricarea roţilor dinţate cu profil convex-concav de dimensiuni mici și foarte mici a fost elaborată o teorie ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; CIOBANU, Radu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Angrenajul precesional elaborat este multipar (până la 100% perechi de dinţi se află simultan în angrenare). Capacitatea portantă înaltă, avantajele constructive (coaxialitate și dimensiuni mici), realizarea rapoartelor ...
  • МАРТЫНЮК, Николай; МАРТЫНЮК, Елена (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Дифференциальный механизм применен для привода ведущего вала двухсекционного насоса системы смазки двигателя внутреннего сгорания. Это позволяет уменьшить затраты эффективной мощности двигателя на работу насоса и загрязнения ...
  • FLOREA-BURDUJA, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Confecţionarea bijuteriilor: coliere, cercei, pandantive, brăţări. Decorate cu cristale Swarovski, create din argilă polimerică, combinate cu biluţe croşetate.
  • DOROGAN, Valerian; VIERU, Tatiana; ZAPOROJAN, Sergiu; VIERU, Stanislav; DOROGAN, Andrei; MUNTEANU, Eugen; SECRIERU, Vitalie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Complexul integrează proceduri fizioterapeutice larg utilizate (electroforeză, magnetoterapie, laseroterapie, tratament cu radiaţie ultravioletă şi infraroşie, terapie cu unde milimetrice, ionoterapie). Este dotat cu senzori ...
  • CIBOTAR, Irina; CAZAC, Viorica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Suportul elaborat permite realizarea frescelor murale prin tehnologii digitale de imprimare asigurând următoarele avantaje prioritare: asigurarea ecologicităţii frescelor murale, rezistenţă înaltă la temperaturi joase, ...

Search DSpace


Browse

My Account