Browsing INFOINVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Andrei; PATRAȘ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenția se referă la industria farmaceutică și alimentară și poate fi utilizată pentru obținerea polifenolilor din tescovină de struguri. Procedeul, conform invenției, constă în aceea că tescovina umedă se tratează cu ...
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750oC timp de 60 s, depunerea ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară. Procedeul, include prelucrarea primară a merelor, zdrobire, încălzire până la temperatura de 50°C şi tratarea cu enzime pectolitice+amilotice timp de 1 oră, presare, deburbare, ...
  • RADU, Oxana; POPESCU, Liliana; TATAROV, Pavel; BAERLE, Alexei (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeul de obţinere a untului de tip spread pe bază de smântână dulce presupune formarea emulsiei din lipide lactice și vegetale cu un conţinut de grăsime 73,0±0,5%, care include 19...46% de acizi grași ω-3 și ω-6 și ...
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Invenţia se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obținere a băuturilor nealcoolice pe bază de componente naturale. Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea ...
  • RUDI, Ludmila; CHIRIAC, Tatiana; CEPOI, Liliana; RUDIC, Valeriu; VALUŢA, Ana; DJUR, Svetlana; DONI, Veronica; CODREANU, Liviu; MISCU, Vera; ROTARI, Ion; TAŞCA, Valentina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Se propune un procedeu de cultivare a microalgei Porphyridium cruentum în scopul obţinerii de biomasă cu conţinut sporit de lipide Omega-3. Lucrarea oferă obţinerea în cadrul unui circuit tehnologic ce poate fi realizat ...
  • TÎRŞU, Mihai; TELEUŢĂ, Alexandru; BERZAN, Vladimir; POSTOLATI, Vitalie; POSTORONCĂ, Sveatoslav; ANISIMOV, Vladimir; BABICI, Vladimir (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la domeniul electrotehnicii, şi anume la procedee de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric. Procedeul de obţinere a căldurii cu utilizarea arcului electric include conectarea unei surse de ...
  • CARABULEA, Boris; CARABULEA, Octavian; MOTRIUC, Svetlana; CARABULEA, Vera (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Colorant roşu natural pentru utilizare în industria alimentară la fabricarea produselor solide şi lichide cu valoarea pH-ului mai mică de 4. Redă produselor alimentare o culoare roşie aprinsă. Se păstrează în stare lichidă ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100-500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor orientate ...
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Propunem o tehnologie electrochimică cost-efectivă în doi pași la temperatura camerei pentru obținerea nanomembranelor de Au. Un film subțire de Au cu grosime mai mica de 100 nm a fost depus prin depunerea electrochimică ...
  • ENACHI, Mihail; TIGHINEANU, Ion; URSACHI, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2011)
    Invenţia se referă la procedeele de obţinere a nanomaterialelor, în particular la un procedeu de obţinere a nanotuburilor din dioxid de titan. Procedeul, conform invenţiei, include degresarea foliei de titan și anodizarea ...
  • ABABII, Nicolai; POSTICA, Vasile; TROFIM, Viorel; LUPAN, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la tehnologia de obţinere a materialelor nanostructurate, în particular la tehnologia de producere a reţelelor de nanofire prin tratament termic în mediu ambiant la temperatura 425 oC timp de 4 ore cu ...
  • SCRIPCARI, Ion; GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ...
  • TROFIM, Viorel; LUPAN, Oleg; CREŢU, Vasilii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Invenţia se referă la o tehnologie nouă şi eficientă pentru obţinerea de nanostructuri de MoO3. Tehnologia permite de a obţine nano-microstructuri de MoO3 timp de 20 de minute la temperaturi mult mai mici decât cele raportate ...
  • SCATICAILOV, S.; BOSTAN, I.; MAZURU, S. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2017)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiilor de maşini şi în special la prelucrarea roţilor dinţate. Scopul invenţiei este mărirea preciziei şi extinderea posibilităţilor tehnologice prin asigurarea contactului multiplu ...
  • BOSTAN, Ion; MAZURU, Sergiu; STÎNGACI, Ion; BOTNARI, Vlad; CASIAN, Maxim (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiei de maşini, în special la prelucrarea roţilor dinţate. Rezultatul invenţiei constă în micşorarea tensiunilor remanente în stratul prelucrat al roţii dinţate şi a timpului de ...
  • MAZURU, Sergiu; MARDARI, Alexandru; BOTNARI, Vlad (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2013)
    Invenţia se referă la tehnologia construcţiei de maşini, în special la prelucrarea roţilor dinţate. Rezultatul invenţiei constă în micşorarea tensiunilor remanente în stratul prelucrat al roţii dinţate şi a timpului de ...
  • BALAN, Valerian; TÎRSINA, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la agricultură, şi anume la un procedeu de producere a puieţilor de nuc prin altoire cu ramură detaşată în crestătură oblică. Procedeul, conform invenţiei, include executarea pe portaltoi în zona coletului ...
  • BALAN, Valerian; DODICA, Dumitru; POMPUŞ, Irina; ŞARBAN, Vasile; GUCI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2023)
    Rezultatul tehnic al invenţiei constă în crearea condițiilor optime pentru ramificarea tulpinilor, formarea ramurilor fructifere rezistente la frig, care asigură producerea unor cantităţi mari de fructe de calitate superioară.

Search DSpace


Browse

My Account