IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Compoziţii şi procedeu de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană

Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author ȚURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2022-09-07T08:13:08Z
dc.date.available 2022-09-07T08:13:08Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation SIMINIUC, Rodica, ȚURCANU, Dinu. Compoziţii şi procedeu de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. In: PROINVENT 2021. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. 20 - 22 octombrie 2021, ed. 19, Cluj-Napoca, Romania: catalog, 2021, p. 314. ISSN 2810 – 2789. en_US
dc.identifier.issn ISSN 2810 – 2789
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21079
dc.description Lucrare brevetată (nr. 1563 (13) Y/2021). Domeniul de aplicabilitate: Industria de panificaţie şi patiserie. en_US
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, pulbere de maia cu floră spontană din făină de grâu sau de soriz, sare şi arome. Procedeul de fabricare a cozonacului include reactivarea maielei cu floră spontană din făină de grâu sau de soriz, amestecarea ingredientelor, frământarea şi fermentarea aluatului, porţionarea şi coacerea. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the baking and con- fectionery industry, namely to compositions and methods for producing kozonak with spontaneous flora sourdough. The compositions contain wheat flour, sugar, butter, milk, egg yolk, powdered spontaneous flora sourdough of wheat flour or soryz flour, salt and flavorings. The method for producing kozonak comprises reactivating the spontaneous flora sourdough of wheat flour or soryz flour, mixing the ingre- dients, kneading and fermenting the dough, portioning and baking. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject cozonaci en_US
dc.subject kozonaks en_US
dc.title Compoziţii şi procedeu de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană en_US
dc.title.alternative Compositions and method for producing kozonak with sourdough with spontaneous flora en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    Ediţia XIX-a, 20 - 22 octombrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account