Browsing 2021 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; VACULENCO, Maxim; MALCOCI, Iulian; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BODNARIUC, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Reductorul planetar precesional include carcasa (1), în care sunt amplasate blocul satelit (2) cu coroanele cu role conice (3) și (4), roțile dințate centrale fixă (5), legată rigid cu capacul reductorului (6), și mobilă ...
  • CAZAC, Viorica; ȘONȚU, Lia-Liliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția prezintă un set de elemente cognitive-interactive despre știință, pentru copii cu vârsta de 3-5 ani, format din 18 coli cu puzzle, concepute pentru a ajuta micii exploratori să descopere lumea animalelor. Noutatea ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan; GUȚU, Marin; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la energetică și anume la turbine eoliene cu ax vertical, și poate fi utilizată pentru transformarea energiei eoliene în energie electrică. Turbina eoliană cu ax vertical include turnul suport (1), axul ...
  • ZAHARIA, Magdalena; CAZAC, Viorica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Ediția de carte cu jocuri de grup este un produs pentru copiii de 7-11 ani, care își propune să soluționeze obiective educaționale legate de dezvoltarea abilităților cognitive, logice, psihosociale, economice, de securitate, ...
  • TURCULEŢ, Nadejda; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; VEVERIŢA, Efimia; BUIUCLI, Petr; LUPAŞCU, Galina; ROTARI, Silvia; GORE, Andrei; LEATAMBORG, Svetlana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul include pregătirea aluatului din făină de triticale, drojdie comprimată, sare, zahăr, zer, extract liposolubil din fructe de cătină sau măceş, sau scoruş şi apă, frământarea, fermentarea la temperatura 25...27°C ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana-Ileana; SORAN, Maria Loredana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenţiei, include standardizarea laptelui, pasteurizarea, răcirea, însămânţarea ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi patiserie, şi anume la compoziţii şi procedee de fabricare a cozonacului cu maia cu floră spontană. Compoziţiile conţin făină de grâu, zahăr, unt, lapte, gălbenuş de ou, ...
  • ZUBCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Automobil electric, destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii pentru a facilita procedura de îmbarcare-debarcare a șoferului în condiții urbane. Ideea inovatoare este capacitatea cabinei de a se roti pe propria axă ...
  • EMELINA, Iulia; CEBOTARI, Iurii; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Set de accesorii de bucătărie care ar facilita orientarea spațială a persoanelor cu deficiențe de vedere. Setul este format din un talger și o tavă portabilă cu semne de orientare volumetrică palpabile, echipate cu locații ...
  • RAILEAN, Vlada; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Fotoliu pentru copii, asamblat din piese de material lemnos (placaj) prin metoda de unire directă, ce exclude sisteme de asamblare ori clei.
  • MONAICO, Eduard; MONAICO, Elena; URSACHI, Veaceslav; TIGHINEANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Este propus procedeul tehnologic pentru obţinerea rețelelor de nanofire de GaAs cu diametrul în diapazonul 100 – 500 nm prin corodarea electrochimică într-un singur pas tehnologic, care asigură producerea nanofirelor ...

Search DSpace


Browse

My Account