Browsing PRO INVENT by Title

Sort by: Order: Results:

  • ZUBCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Bancă și coș de gunoi, concepute din materiale reciclabile în stil minimalist, destinate locurilor publice în aer liber, cu impact minim pentru solul din zona asamblării.
  • BOSTAN, Ion; BOSTAN, Viorel; VACULENCO, Maxim; BODNARIUC, Ion; DULGHERU, Valeriu; MAZURU, Sergiu; ȚOPA, Mihai; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; TRIFAN, Nicolae; IULIAN, Malcoci; VENGHER, Dumitru; SCATICAILOV, Serghei; ODAINÂI, Valeriu; PAVELCO, Victor; BREGNOVA, Alina; MUNTEAN, Vasile (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Crearea contactului între dinți cu geometrie convex-concavă și o mică diferență decurbură. S-a constatat că multiplicitatea absolută a angrenării dinților (100%) în conformitate cu cele trei condiții definitorii poate ...
  • DOROGAN, Andrei; DOROGAN, Valerian; SÎRBU, Nicolae; ZALOMAI, Victor (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2015)
    Anizotropia proprietăţilor optice (birefringenţa şi fenomenul de giraţie) este depistată în straturilor cu gropi cuantice. Structura neideală afectează spectrele optice, ceea ceduce la lărgirea neomogenă a frecvenței de ...
  • LÎCICHIN, Dumitru; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2016)
    Vehicul pentru transportarea a două persoane bolnave sau rănite spre, dinspre sau între locurile de tratament, echipată cu dronă pentru operativitatea intervenţiei echipei speciale.
  • NICOLĂESCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Aspirator - robot conceput pentru a fi utilizat în încăperi de locuit, echipat cu trei brațe suplimentare de colectare a prafului în locuri greu accesibile, sisteme de ghidare spațială și filtrare a apei.
  • PORTARESCU, Elena; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2015)
    Remorcă de călătorie (rulotă, caravană, trailer) prevede un spatiu de trai mobil pentru o călătorie de vacantă.
  • TĂRUS, Mihai; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2015)
    Automobil urban compact cu propulsie electrică bazat pe o platformă modulară, disponibil în multiple configuratii: taxi, ambulantă sau vehicul de patrulare al politiei. Destinat spatiilor urbane supra-aglomerate.
  • CHIRILEAC, Alexandru; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2016)
    Autospeciala, destinata serviciilor de pompieri pe aeroporturi.
  • ZBANCĂ, Andrei; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Camion autonom electric, dotat si utilat cu tehnologii moderne - autopilot, camere de luat vederi, dispozitive de localizare, sisteme de informare si comunicare inteligente.
  • CHIRILEAC, Alexandru; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2016)
    Electromobil, mijloc de transport urban.
  • TONU, Radu; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2013)
    Pod plutitor destinat turismului pe lacuri, râuri, trecerii vadurilor în locuri ne amenajate. Ca formă este inspirat de la pisica de mare. Este propulsat şi direcţionat de roţile autoturismului, cu transmisie spre elice.
  • FARÎMĂ, Sabina; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2015)
    Jucărie cinetică cu balansor, confectionată din lemn. Dezvoltă găndirea creativă a copiilor de vărsta 2-4 ani , prin asamblarea diferitor personaje din elemente modulare.
  • CHIPERCEANU, Oxana; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2016)
    Scopul elaborării este dezvoltarea gândirii imaginare a copiilor şi îndemânărilor de asamblare – dezasamblare. Modele de jucării sunt grupate a câte trei, la baza cărora stau trei figuri geometrice: cercul, pătratul, triunghiul.
  • BORTA, Ana; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Set de mobila, elaborat in stil national si confectionat din placaj cu elemente – snururi de doua culori (rosu si alb) din lana. Ca simbol national a fost ales martisorul.
  • GANEA, Cristina; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Scuter electric destinat transportarii persoanelor – locuitori ai urbelor. Scuterul are trei roti, ce face calatoria stabila si comoda. Suspensia frontală permite roților din față să se încline în mod independent, astfel ...
  • CREŢU, Gheorghe; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2015)
    Electromobil, destinat pentru transportarea persoanelor, în special în mediul urban.
  • LICICHIN, Dimitri; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Transport urban pentru persoane, inclusiv si cu dizabilități locomotorii, dotat si utilat cu tehnologii moderne - autopilot, camere de luat vederi, trapa pentru pasagerii cu desabilitati, dispozitive de localizare a ...
  • ZBANCĂ, Andrei; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Concept de transport public de tip tren monorail suspendat, propulsat de un set de motoare electrice, care ar eficientiza și ecologiza traficul urban existent. Garniturile se pot deplasa atat in sensuri diferite, cat și ...
  • TOFAN, Andrian; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2013)
    Transport destinat echipelor specializate de intervenţie (geologi, pompieri, salvatori etc.). Tractează o remorcă – locuinţă autonomă pentru specialişti.
  • BOTNARIUC, Andrei; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2018)
    Proiectul prezinta un suport rigid dotat cu roti, pe care se ataseaza una sau doua valise standarde (una mare, alta mica) pentru transportrea bagajelor de mana. In partea rigida a constructiei suportului este prevazut un ...

Search DSpace


Browse

My Account