IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric

Show simple item record

dc.contributor.author TAȘCA, Corina
dc.date.accessioned 2022-08-17T06:33:15Z
dc.date.available 2022-08-17T06:33:15Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation TAȘCA, Corina. Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 29-31 martie 2022. Chișinău, 2022, vol. 1, pp. 480-483. ISBN 978-9975-45-828-3. ISBN 978-9975-45-829-0 (Vol.1). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-828-3
dc.identifier.isbn 978-9975-45-829-0
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20760
dc.description.abstract În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor agricole au devenit preocuparea principală în ultimii ani. Deșeurile agricole prezintă o aplicabilitate considerabilă datorită rezistenței ridicate, costurilor reduse, disponibilitate și ușurință în reutilizare. Cantități mari de deșeuri organice sunt înregistrare mai ales pentru industria vinicolă, deoarece produsele de bază – vinurile și divinurile – constituie cel mult 60 la sută din costul materiei prime utilizate, pe de o parte, iar produsele secundare se acumulează în volume impunătoare. Tratarea deșeurilor din industria vinului și a alcoolului este problema actuală în Republica Moldova. Cercetări în ceea ce privește valorificarea deșeurilor din industria băuturilor , în Republica Moldova sunt foarte puține. Astfel, am urmărit cercetarea influenței substanțelor biologic active (acid dehidroxifumaric), posibilul lor efect activator sau inhibitor, asupra procesului de fermentație alcoolică a borhotului de cereale, în condiții de laborator. Rezultatele obținute mărturisesc clar eficiența utilizării biocatalizatorilor în cadrul proceselor de fermentare alcoolică. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject acid dehidroxifumaric en_US
dc.subject alcool en_US
dc.subject substanțe biologic active en_US
dc.subject deșeuri agricole en_US
dc.subject industria vinicolă en_US
dc.title Dinamica procesului de fermentare alcoolică a borhotului de cereale în prezența acidului dehidroxifumaric en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account