IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice

Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author ȚURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2022-07-14T11:46:55Z
dc.date.available 2022-07-14T11:46:55Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation SIMINIUC, Rodica, CHIRSANOVA, Aurica, ȚURCANU, Dinu. Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice. Univ. Tehn. a Moldovei, Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep. Alimentație și Nutriție. Chişinău: Tehnica-UTM, 2022. 67 p. ISBN 978-9975-45-811-5. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-811-5
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20553
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Prefaţă, Referinţe Bibliografice. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze procedura de pregătire și prezentare a probelor pentru realizarea examenului senzorial. Protocoalele pot fi utile la efectuarea analizelor senzoriale, indiferent de domeniul de activitate - în industria alimentară sau în industria restaurantelor. Conținutul acestei lucrări nu este exhaustiv, ci a fost preluat și adaptat din documentul Standard Practice for Establishing Conditions for Laboratory Sensory Evaluation of Foods and Beverages (E480-84), preluat dintr-un manual al organizației American Society for Testing and Material (ASTM) și dintr-un manual de LÉGER, SUZANNE. Apprécier les qualités organoleptiques des aliments, pour les étudiants de l’ordre d’enseignement collégial (2013). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject analiza senzorială en_US
dc.subject produs alimentar en_US
dc.subject temperatura en_US
dc.subject diluția en_US
dc.subject iluminarea en_US
dc.title Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account