IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice

Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author REȘITCA, Vladislav
dc.contributor.author COVALIOV, Eugenia
dc.contributor.author ȚURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2022-07-14T10:59:56Z
dc.date.available 2022-07-14T10:59:56Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation SIMINIUC, Rodica, CHIRSANOVA, Aurica, REȘITCA, Vladislav et al. Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice. Univ. Tehn. a Moldovei, Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep. Alimentație și Nutriție. Chişinău: Tehnica-UTM, 2022. 164 p. ISBN 978-9975-45-807-8. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-807-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20552
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Prefaţă, Referinţe Bibliografice. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM en_US
dc.description.abstract Exercițiile practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale a produselor nu sunt o lucrare de referință pentru metrologia senzorială, unde se explorează testele discriminative, descriptive, hedonice, utilizate de obicei la controlul calității sau în cercetare și dezvoltare, pentru măsurarea răspunsului senzorial la alimente. Nici nu abordează prelucrarea statistică a datelor colectate, deoarece nu acesta este obiectivul lucrării. Lucrarea a fost inițiată mai degrabă din necesitatea formării studenților, care vor practica o meserie în domeniul alimentar, precum și a persoanelor care activează, direct sau indirect, în acest domeniu pentru a-și perfecționa capacitatea de a percepe, a descrie și a aprecia proprietățile organoleptice ale alimentelor într-un mod sistematic și complet. Prin cele cinci grupe de exerciții ești invitat să explorezi fiziologia simțurilor implicate în degustare, și anume, simțul olfactiv, vizual, savoarea și textura. Vei învață să stăpânești terminologia aferentă și să exersezi simțurile prin activități de învățare extrem de relevante (exerciții practice, întrebări de autoevaluare și provocări). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject analiza senzorială en_US
dc.subject produs alimentar en_US
dc.subject calitate organoleptică en_US
dc.title Exerciții practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account