IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Ameliorarea calității produselor de cofetărie la SRL “Stanis-prod”

Show simple item record

dc.contributor.advisor BOEŞTEAN, Olga
dc.contributor.author ȘCAREVNEA, Tatiana
dc.date.accessioned 2022-03-30T08:20:58Z
dc.date.available 2022-03-30T08:20:58Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation ȘCAREVNEA, Tatiana. Ameliorarea calității produselor de cofetărie la SRL “Stanis-prod”: tz. de master: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Viorica BULGARU, 2021. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19982
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Pe marginea temei abordate a fost efectuat un studiu documentar cu privire la stabilitatea oxidativă a pandișpanului clasic și a pandișpanului cu adaos de suc din frunze de busuioc, precum și funcția conservantă a extractului. S-a studiat influența factorilor de mediu asupra dezvoltării microorganizmelor în semipreparat, astfel, s-au recoltat probe din semipreparat, care ulterior au fost introduse în termostat pentru o perioadaă de 5 zile, pentru a determina microorganismele. S-au determinat indicii calitativi pentru semipreparat. A fost elaborată schema tehnologică de producere a pandișpanului, precum și planul HACCP, în care sunt monitorizate procesele de fabricare a semipreparatului, de asemenea, s-au stabilit și acțiunile corective și cele de verificare în punctele critice de control. en_US
dc.description.abstract Based on this topic was carried out a documentary study on the oxidative stability of classic sponge cake with the addition of basil leaf juice, as well as the preservative function of the extract. Has been studied the influence of enviromental factors on the development of microorganisms in the sponge cake, thus, was taken samples from the sponge cake, which were placed in the thermostat for 5 days to determine the microorganisms. Has been elaborated the technological scheme of the sponge cake, as well as HACCP plan, which is monitoring manufacturing processes of the product, corrective and verification actions have also been established at critical control points. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pandișpan en_US
dc.subject sponge cakes en_US
dc.title Ameliorarea calității produselor de cofetărie la SRL “Stanis-prod” en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account