IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Noi tendințe în valorificarea zerului obținut în Republica Moldova

Show simple item record

dc.contributor.advisor BULGARU, Viorica
dc.contributor.author CROITOR, Tatiana
dc.date.accessioned 2022-03-29T10:06:21Z
dc.date.available 2022-03-29T10:06:21Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation CROITOR, Tatiana. Noi tendințe în valorificarea zerului obținut în Republica Moldova: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. șt. BULGARU Viorica. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19959
dc.description Fișierul atașat conține: Adnotare, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei este cercetarea și analiza de noi tendințe de valorifiare a zerului obținut în Republica Moldova, reeșind din cantități obținute, compoziție chimică și caracteristici de calitate ale acestuia. Obiectivele: studiu de literatură privind laptele, produsele lactate şi subprodusele rezultate la procesarea laptelui; studiu privind noile tendințe de valorificare a subproduselor din industria laptelui – a zerul; aspecte de mediu – poluarea cu zer; recomandări privind valorificarea zerului obținut în RM, reeșind din cantități obținute, posibilități de stocare, caracteristicile de calitate ale acestuia. en_US
dc.description.abstract The aim of the thesis was to research and analyze new trends in the valorisation of whey obtained in the Republic of Moldova, based on the quantities obtained, its chemical composition and quality characteristics. Objectives: to study literature about milk, dairy products and by-products resulting from milk processing; study of literature on new trends in valorisation of by-products in the dairy industry - whey; environmental issues - environmental pollution with whey; recommendations regarding the valorisation of the whey obtained in the food industry of the Republic of Moldova, based on the quantities obtained, storage possibilities and quality characteristics. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject zer en_US
dc.subject brânzeturi en_US
dc.subject poluare en_US
dc.subject indici de calitate en_US
dc.subject valorificarea zerului en_US
dc.title Noi tendințe în valorificarea zerului obținut în Republica Moldova en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account