dc.contributor.author | PALADII, Irina | |
dc.date.accessioned | 2021-06-24T09:34:04Z | |
dc.date.available | 2021-06-24T09:34:04Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | PALADII, Irina. Conținutul proteic al zerului. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Studenţilor, Masteranzilor şi Doctoranzilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 23-25 martie, 2021. Chişinău, 2021, vol. 1, pp. 432-435. ISBN 978-9975-45-699-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-699-9 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/16256 | |
dc.description.abstract | Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. Principalele componente proteice majore ale zerului sunt β-lactoglobulina, α-lactalbumina, albumina serică bovină şi imunoglobulinele. Astfel de proteine precum lactoperoxidaza, serum transferina, lactoferina, lactolin şi fracţia proteose-peptone reprezintă aşa numitele proteine „minore” ale conţinutului proteic al zerului. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | proteine serice | en_US |
dc.subject | β-lactoglobulină | en_US |
dc.subject | α-lactalbumină | en_US |
dc.subject | albumină serică bovină | en_US |
dc.subject | imunoglobuline | en_US |
dc.title | Conținutul proteic al zerului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: