Conferințe: Recent submissions

  • MAICAN, Vlada (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    The increased role of human activity is creating new and growing conservation problems and new diseases that affect the long-term survival of endangered free-range and captive species, as well as dangerous impacts on ...
  • GROZOV, Laura (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Printre diferitele produse alimentare cu livrare de substanțe nutritive esențiale pentru organism, oul este un aliment de bază şi are un loc special. Aliment complet prin excelență, oul este mai mult ca niciodată recunoscut ...
  • GAVAJUC, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Varietatea largă de produse lactate fermentate se datorează utilizării culturilor, care conțin diferite specii de bacterii lactice. Streptococii și lactococii sunt cele mai utilizate culturi bacteriene pentru fabricarea ...
  • DRUȚĂ, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Termenul de ”colică” sau sindromul de colică, se folosește pentru a caracteriza starea patologică care determină la pacient semne clinice de durere abdominală și, care poate avea etiologie extrem de variată. Colica, se ...
  • DABIJA, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    După aspectele fizico-chimice laptele se consideră o secreție a glandei mamare reprezentat prin componența sa de săruri minerale, lactoză, substanțe proteice, grăsimi, vitamine și alte componente importante pentru organismul ...
  • COCA, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultimele decenii, la nivel global se constată o creștere a incidenței bolilor dermatologice, atât la om, cât și la animalele receptive. În mediul urban, în principiu carnivorele domestice, infectate cu dermatofiți ...
  • VASILIAN, Ion (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Actualmente, problema calității și siguranței alimentelor a devenit un factor cheie în satisfacerea cerințelor consumatorilor. Au fost evaluate probe din categoria mezeluri fierte – Crenvurști: Crenvurști Lacta, Crenvurști ...
  • SOCHIRCĂ, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Carnea de iepure de casă reprezintă un aliment destul de valoros, acest fapt se confirmă prin compoziţia chimică de care dă dovadă. În urma aprecierii calităţii cărnii de iepure de casă supuse evaluării s-a constatat că: ...
  • POCHERNIAIEVA, Yelyzaveta; POCHERNIAIEV, Konstantin; POCHERNYAEV, Artem (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Cet article présente les résultats du développement et de la validation d'une technique d'extraction de l'ADN. Il a été constaté que la méthodologie développée présente une activité d'hybridation prononcée en relation avec ...
  • MALENCHI, Dumitru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În creșterea puilor broiler cea mai mare parte a cheltuielilor o constituie hrana, în special sursa proteică. Din aceasta considerența sursele netradiționale de proteină pot deveni o sursă alternativă de hrana proteică ...
  • IARMENCO, Elizaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În ultimii ani, pe măsură ce a crescut cerințele pieții, utilizarea aditivilor a fost extinsă și numărul aditivilor chimici a crescut. Consumatorul modern dorește produse din ce în ce mai atrăgătoare organoleptic (intens ...
  • CRECIUN, Valentina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Apicultura prezintă ramura sectorului zootehnic cu importanță deosebită în obținerea mierii, polenului, păsturii, cerii, lăptișorului de matcă, veninului de albine și altele, însă un rol important constă în polenizarea ...
  • COȘELEVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În studiul de față au fost determinați indici fizico-chimici la diferite tipuri de miere. Obiectul investigațiilor a fost mostrele de miere colectate din diferite zone pedo-climatice (Sud, Centru, Nord) în perioada anilor ...
  • CORCIMARI, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Zootoxinele-sunt substanțe toxice de natură chimică diferită, produse de organismele animale și utilizate de acestea pentru apărare sau atac. Aproape toate grupele de animale au această proprietate. În Republica Moldova ...
  • CHIHAI, Petru (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare se prezintă materiale care confirmă importanța suiniculturii în aprovizionarea populației cu carne și produse din carne. Se specifică particularitățile morfo-productive a speciei suine, metodele de reproducție ...
  • КАРА, Алла (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Целью исследований было проведение оценки динамики морфологических и биохимических изменений в крови кур - несушек на фоне применения в их комбикормах нетрадиционных кормовых добавок. Объектом исследований являлись ...
  • ANDREEV, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Conceptul de trasabilitate se identifică ca parte integrantă a sistemelor de promovare a sănătăţii populației, ca scop primordial este restabilirea încrederii consumatorilor în produsele alimentare şi stabilirea responsabilității ...
  • COMAN, Lucian Cristian; CHILAT, Mihail Gabriel; PILUG, Alexandru Liviuț (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Apele minerale sunt apele care au un conținut ridicat de săruri, gaze (predominant CO2) și substanțe minerale, având o influență directă asupra speciilor forestiere din imediata apropiere a izvorului. În această lucrare ...
  • TUDOR, Teodor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    S-a studiat gradului de inhibare a sintezei de etilenă după tratarea cu preparatele pe bază de 1-MCP la fructele de măr din soiul Gala Dark Baron crescute pe portaltoiul M 9 în zona de centru a ţării din punct de vedere a ...
  • SÎNGEORZAN, Steluța Maria; POPA, Alexandru Vasile; GOCI, Diana Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Pentru a beneficia neîntrerupt de funcțiile pădurii, de care societatea are nevoie, este necesar asigurarea permanenței ecosistemului forestier, prin reînoirea continuă a biocenozei. Reînoirea sau regenerarea arboretelor, ...

Search DSpace


Browse

My Account