Browsing Conferințe by Author "SAVCENCO, Alexandra"

Sort by: Order: Results:

  • SAVCENCO, Alexandra; LAICO, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    A fost elaborată schema-bloc tehnologică pentru obținerea coloranților naturali din Șofrănel. A fost stabilit că cartamina poate fi întrodusă în produse alimentare în forma unei suspensii. Cartamina se potrivește pentru ...
  • SANDU, Iuliana; BAERLE, Natalia; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea ...
  • SAVCENCO, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Există o strategie a Uniunii Europene de a trece la utilizarea exclusivă în industria alimentară a coloranților naturali. Este constatat, că utilizarea unor coloranți sintetici, așa ca, tartrazina are un efect negativ ...
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Natalia; SANDU, Iuliana; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    The isolation of yellow and red dyes obtained from the Safflower plant (Carthamus tinctorius L.) in an aqueous solution at different pH values was investigated. Safflower petals were extracted with water to remove the ...

Search DSpace


Browse

My Account