Browsing Conferințe by Title

Sort by: Order: Results:

  • CEȘKO, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul cercetărilor a fost de a studia influența pudrei de coaja de mere asupra calității a biscuiților zaharoși. Coaja de mere a fost utilizată pentru a înlocui zahărul cristalin în rețeta de fabricare. Pentru cercetare ...
  • TURCULEȚ, Nadejda (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Menţinerea sănătăţii omului este una dintre problemele actuale ale contemporaneităţii. Un factor important, care determină sănătatea, este alimentaţia. Din punct de vedere al tehnologiei produselor alimentare, soluţionarea ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Tehnica UTM, 2020)
    Una dintre principalele probleme de mediu ale societatii de astazi este creșterea continuă a cantității de deșeuri organice. În urma reglării încărcăturii de rod pe pom, cca 20% din roada preconizară nu se valorifică în ...
  • GAVRILUȚA, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Evidența proprietății publice și private stă la baza unei bune gestionări a resurselor funciare, respectiv proiectul de înregistrare și evaluare funciară masivă are ca scop primordial asigurarea informațională a populației, ...
  • STICI, Valentina (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Spectroscopia infraroșie apropiată (NIR) este o tehnică de măsurare utilizată în ultimii 25 de ani la o gamă largă de aplicații de cercetare și procese industriale. În industria alimentară, prin intermediul NIR se efectuiază ...
  • CAZACU, Natalia (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Scopul cercetărilor constă în studierea ansamblului de tehnici de merchandising și rolul acestora în sporirea gradului de atractivitate a produselor. Activitatea de merchandising este o parte a activităţii de marketing ...
  • CHIPERI, Lilia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Tema abordată se referă la modul în care tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăți designul interior al spațiilor, prin integrarea dispozitivelor tehnologice, a roboților și a senzorilor, pentru a îmbunătăți ...
  • DONEA, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Teza prezintă informații privind importanța soft-urilor în progresul industriei ușoare, necesitatea cunoașterii și utilizării a diferitor programe și introducerea acestora în metodele de creare a schemelor de broderii. ...
  • CERNEI, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Progresul în domeniul informational și de telecomunicații a creat baza pentru o direcție nouă în organizarea și acordarea serviciilor medicale-telemedicina. În lucrare sunt prezentate oportunitățile telemedicinei pentru ...
  • EREMEI, Anastasia; PRISĂCARU, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este ...
  • ȘUBA, Zinaida (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Articolul prezintă un studiu al portului popular feminin tradițional din Basarabia realizat prin caracterizarea elementelor decorative și principalelor piese vestimentare- componente ale costumului tradițional. Păstrarea ...
  • CERNEV, Ivan (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Capacitatea productivă a suinelor depinde în mare măsură de efectul combinativ al raselor şi liniilor de suine, care formează cantitatea şi calitatea producţiei. Scopul cercetărilor: studiul eficienţei utilizării vierilor ...
  • BARCARI, Maxim; GROZAVU, Nistor; PETRIȘOR, Alexandru-Ionuț (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Actuala criză a resurselor energetice scoate la iveală anumite probleme ale structurii societății din secolul al XXI-lea. Astfel, aceasta impune schimbări sau acomodări prin prisma noii realități iar fraza „este necesar ...
  • POJAR, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În articolul ce urmează este abordată problematica posibilității exercitării abuzive a unor drepturi, care fac parte din dreptul de protecție a datelor cu caracter personal. În mod particular vom cerceta natura drepturilor ...
  • DULGHERU, Valeriu; ZAPOROJAN, Sergiu; MANOLI, Ilie; STRATAN, Zinaida (Universitatea Tehnica a Moldovei, 2020)
    Profesorul şi prorectorul Valerian Dorogan a fost un cercetător de înaltă competenţă în domeniul fizicii şi ingineriei electronice, cu vizibilitate recunoscută în mediul academic din Republica Moldova şi de peste hotare. ...
  • CIJ, Marin; PLĂCINTĂ, Elena (Tehnica UTM, 2019)
    Numele are taina sa teologică. Prin nume, ne afirmăm în viață, la studii, în muncă, în știință, la judecată. Prin nume, ne declarăm fecior ori fiică a unui părinte, a unui popor. Fără nume, istoria universală și cea națională ...
  • MANEA, Andreea Rafaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma studiului efectuat s-a demonstrat că făina de banane are o valoare nutritivă importantă, ce reflectă un conținut ridicat de fibre alimentare, un conținut redus de zahăr și o valoare nulă în gluten. Ea poate fi ...
  • ANDRIȚCHI, Lilia (Tehnica UTM, 2019)
    Cultura ne reprezintă ca om și societate, aceasta este tezaurul unei țări, din acest motiv datoria fiecăruia este de a o păstra și de a îi oferi o continuitate, de a nu permite să ajungem la o ruptură a legăturii dintre ...
  • LUCHIANOV, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În Republica Moldova se observă o tendință tot mai mare de valorificare a deșeurilor, iar compartimentul vinificație nu rămîne în urmă la acest capitol. Datorită producție mare de vinuri, se atestă o cantitate mare de ...
  • BALAN, Mihail; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali (Tehnica UTM, 2020)
    Tehnologia vinului reprezintă un process destul de costisitor deoarece se foloseşte doar 70% din materia primă, 30% fiind pierderile, numite deşeuri sau produse secundare. Din industria vinului rezultă o serie de subproduse, ...

Search DSpace


Browse

My Account