Publicații didactice: Recent submissions

  • СУБОТИН, Ю.; ТРОХИМЧУК, А. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Данный дидактический материал предназначен для повторения основных тем лицейского курса органической химии.
  • MACARI, A.; GRUMEZA, I.; CUȘMENCO, T. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Lucrarea este elaborată pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Principii şi metode de conservare a produselor alimentare pentru studenţii specialităţii 541.2. Tehnologia produselor alimentare cu forma ...
  • СУБОТИН, Юрий; ХАРИТОНОВ, Светлана; ДРУЦЭ, Раиса; ВЕРЕЖАН, Ана; МУНТЕАНУ, Диана (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Методические указания разработаны в соответствии с государственными образовательными стандартами высшего профессионального образования и имеет цель ознакомить студентов с практическими приемами простейших химических ...
  • VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Cursul de chimie analitică este adresat, în principal, studenţilor de la Facultatea Tehnologia Alimentelor a Universităţii Tehnice a Moldovei, precum şi celor cărora noţiunile de chimie analitică le sunt necesare pentru ...
  • ХАРИТОНОВ, Светлана; СУБОТИН, Юрий; ДРУЦЭ, Раиса; ВЕРЕЖАН, Ана; МУНТЕАНУ, Диана (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Одним из основных методов количественного анализа является титриметрический метод, основанный на проведении химических реакций между изучаемым образцом и специально подобранным реактивом. Он универсален, имеет достаточно ...
  • SCUTARU, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Indicațiile metodice sunt destinate studenților, masteranzilor și doctoranzilor, obiectele cercetărilor cărora sunt vinurile, distilatele, alte produse obținute din struguri, produsele secundare, deșeurile industriei ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; POPESCU, Liliana; GUDIMA, Angela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Prezenta lucrare este întocmită pe baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice şi este concepută pentru a acoperi programa analitică a disciplinei Tehnologia produselor alimentare (titularul cursului dr., ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Suportul de curs Legislație alimentară cuprinde elementele de bază ale cadrului legislativ normativ în domeniul legislației alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esențiale ale sistemului de siguranță a ...
  • COVACI, Ecaterina; ARHIP, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Indicațiile metodice sunt destinate studenţilor specialității 0721.3 Tehnologia vinului şi produselor obţinute prin fermentare, anul III (U), anul IV (U), cu frecvenţă redusă, Facultatea Tehnologia Alimentelor. Lucrarea ...
  • SCUTARU, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Notele de curs sunt destinate studenților de la specialitatea 541.3. Tehnologia vinului și produselor obținute prin fermentare, Departamentul Oenologie și Chimie, Facultatea Tehnologia Alimentelor, disciplina Oenochimie. ...
  • СУБОТИН, Юрий; ДРУЦЭ, Раиса (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Данный цикл лекций предназначен для студентов технологических специальностей дневного и заочного отделений факультета Пищевых Производств.
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; MACARI, Artur (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Indicaţiile metodice privind efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Controlul fizico-chimic al produselor alimentare este destinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor, programul de studiu 0721.2 Tehnologia ...
  • VEREJAN, Ana; DRAGANCEA, Veronica; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie; DRUŢĂ, Raisa; MUNTEANU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Prezentul ghid de laborator este elaborat conform curricula la chimia generală şi anorganică pentru studenţii programelor inginereşti. Lucrarea are drept scop aplicarea cunoştinţelor în practică, formarea deprinderilor şi ...
  • MIJA, Nina (Tehnica UTM, 2019)
    Notele de curs prezente au caracter integrativ și sunt destinate studenților, care tind să exploreze multiplele domenii de cunoaștere și dezvoltare a conceptelor de produs alimentar, tehnologie de prelucrare a produsului ...

Search DSpace


Browse

My Account