Browsing Publicații didactice by Title

Sort by: Order: Results:

  • VLADEI, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    La « Biochimie » est une discipline scientifique qui a une importance primordiale pour les futurs spécialistes du domaine agro-alimentaire. En connaissant la composition chimique des matières premières et des aliments, ...
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Prezenta lucrare a fost concepută de către autori ca manual de biochimie care să vină în ajutorul studenţilor şi al specialiştilor din diferite ramuri ale industriei alimentare.
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan; FURTUNĂ, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Dintre cele trei componente ale paradigmei educaţionale, predare – învăţare – evaluare, ultima este considerată un act didactic complex şi foarte important al învăţământului superior. Lucrarea îşi propune prezentarea ...
  • PALAMARCIUC, Liudmila; VRABIE, Tatiana; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul este destinat studenţilor anilor 2(U) şi 3(U) a secţiilor de zi şi cu frecvenţă redusă pentru toate specialităţile tehnologice ale facultăţii TMIA care studiază cursul de "Biochimie".
  • VRABIE, Tatiana; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; NECULĂ, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Studenţii cu specializările TP, TAP, TPFL şi opţiunile TP, TZ, TCr, TL efetuează două lucrări de control. Întrebările le alege profesorul cursului „Biochimie”. Prima lucrare de control include două întrebări din „Biochimia ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; CRUDU, Sorina; NAZARIA, Aliona; SANDU, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Ghidul metodic de faţă conţine informaţii cu privire la metodicile de determinare şi studiere a materiilor prime, proceselor şi produselor biotehnologice, precum şi întrebări de control, inclusiv teste de evaluare a ...
  • CARABULEA, Boris; MACARI, Artur; CUMPANICI, Andrei; CHIRIŢA, Elena; GORNEŢ, Viorel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar metodic este destinat studenţilor facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 552.2 „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • BĂLĂNUŢĂ, Anatol; MUSTEAŢĂ, Grigore; GHERCIU-MUSTEAŢĂ, Lidia; POPOV, Vasilina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Lucrarea include părţile teoretică şi practică ale metodelor de rezolvare a problemelor referitoare la calculele tehnologice în vinificaţia primară. Este destinată studenţilor anului 2 U secţia cu frecvenţă la zi şi cu ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Lucrarea include teoria și practica metodelor de rezolvare a problemelor referitoare la calculele tehnologice în vinificația secundară şi specială. Lucrarea este destinată studenţilor anilor III și IV (U) cu forma de ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul metodic este destinat studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare; 552.2 – Biotehnologii industriale a Facultăţii de ...
  • VEREJAN, Ana; COVACI, Ecaterina; HARITONOV, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Lucrarea propusă este elaborată în conformitate cu programul de învăţămînt la Chimia anorganică şi analitică, compartimentul Chimia analitică pentru studenţii specialităţilor tehnologice cu forma de studii la zi şi ...
  • VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; SUBOTIN, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Cursul de chimie analitică este adresat, în principal, studenţilor de la Facultatea Tehnologia Alimentelor a Universităţii Tehnice a Moldovei, precum şi celor cărora noţiunile de chimie analitică le sunt necesare pentru ...
  • STURZA, Rodica; VEREJAN, Ana; HARITONOV, Svetlana; MUNTEANU, Diana; COVACI, Ecaterina; SCUTARU, Iurie; DRUŢĂ, Raisa; SUBOTIN, Iurie; GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; DRUŢĂ, Vadim; BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Chimia este o știință fundamentală, care oferă cunoștințe aprofundate despre materie, energie și reacțiile dintre diferite substanțe, fiind asociată cu dezvoltarea unor industrii precum metalurgia, construcția de mașini, ...
  • DRUŢĂ, Raisa; BAERLE, Alexei; SUBOTIN, Iurie; HARITONOV, Svetlana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Indicaţiile metodice de faţă sunt destinate studenţilor facultăţilor Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, Industrie Uşoară, Urbanism şi Arhitectură, pentru toate specializările, învăţământ cu frecvenţă la zi ...
  • GHEŢIU, Mihail; GUREV, Angela; ZADOROJNÂI, Larisa; MUNTEANU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    Prezentul îndrumar pentru organizarea lucrărilor de laborator este elaborat în conformitate cu programul de învăţământ la Chimia organică şi destinat studenţilor tuturor specialităţilor facultăţii Tehnologie şi Management ...
  • GHEŢIU, Mihail; GUREV, Angela; ZADOROJNÂI, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar pentru organizarea lucrului de sine stătător este elaborat în conformitate cu programul de învăţământ la Chimia organică şi destinat studenţilor specialităţilor facultăţii Tehnologie şi Management în ...
  • GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; MUNTEANU, Diana; HARITONOV, Svetlana; CHITAN, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Prezentul îndrumar de laborator este elaborat de cadrele didactice ale Departamentului Oenologie și Chimie al Universității Tehnice a Moldovei, conform programei de învățământ la Chimie, pentru studenții programelor ...
  • TATAROV, P.; SANDULACHI, L. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Ciclul de prelegeri a disciplinei „Chimia produselor alimentare” este destinat studenţilor specialităţilor: 541.2 - „Tehnologia produselor alimentare”, 541.1 - „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice” şi 552.2 - ...
  • TATAROV, P.; SANDULACHI, L. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    Ciclul de prelegeri al disciplinei „Chimia produselor alimentare” este destinat studenţilor specialităţilor: 541.2 - „Tehnologia produselor alimentare”, 541.1 - „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”, 552.2 - ...
  • TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Ciclul de prelegeri a disciplinei „Chimia produselor alimentare” se adresează studenţilor specialităţilor: 541.2 - „Tehnologia produselor alimentare”, 541.1 - „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”, 552.2 - ...

Search DSpace


Browse

My Account