Browsing Publicații didactice by Title

Sort by: Order: Results:

  • TATAROV, P.; MACARI, A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Recomandările metodice sunt destinate masteranzilor programului de masterat „Calitatea şi securitatea produselor alimentare” cu scopul stabilirii unor cerinţe exacte privind elaborarea şi susţinerea tezelor de masterat.
  • SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; COVALIOV, Eugenia; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Exercițiile practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale a produselor nu sunt o lucrare de referință pentru metrologia senzorială, unde se explorează testele discriminative, descriptive, hedonice, utilizate de obicei ...
  • MIJA, Nina; PALADI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Îndrumarul de laborator este destinat studenților specialității 1011 Servicii publice de nutriție pentru însușirea disciplinei universitare la ciclul I Licență – Fiziologia umană. Tehnicile de cercetare expuse în îndrumar ...
  • BUCĂTARU, N. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2011)
    Prezenta indicaţie este destinată studenţilor de la Facultatea Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • RACU, Zinaida; EFREMOV, Cristina; JUC, Mariana (Școala Profesională nr. 5, mun. Chișinău, 2021)
    Prezentul ghid este destinat să ajute în mod indirect modernizarea industriei, cerință actuală a progresului ce va spori și îmbunătăți și mai mult activitatea tehnico-economică a întreprinderilor mici și mari de panificație, ...
  • CIUMAC, Jorj; GHERCIU-MUSTEAŢĂ, Lidia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2010)
    Teza este un raport oficial prezentat în formă scrisă, elaborat prin activitate de cercetare independentă, care reprezintă condiţia obligatorie pentru acordarea unei calificări (teza de licenţă, de masterat, de doctor). ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Violina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul nutrițional pentru adolescenți (băieți) cuprinde informații utile și relevante despre alimentația băieților în pubertate, noțiunile de bază a unei alimentații sănătoase și echilibrate. Sunt prezentate recomandări ...
  • COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul nutrițional pentru adolescente este adresat fetițelor cu vârstă între 9 și 18 ani în special celor aflate în perioadă de pubertate. Ghidul cuprinde aspecte de educația nutrițională, rația alimentară echilibrată și ...
  • BABUC, Vasile; GUDUMAC, Eugeniu; PEŞTEANU, Ananie; CUMPANICI, Andrei (USAID, 2009)
    Sistemul superintensiv de cultură oferă posibilitatea de a utiliza în producere cele mai performante soiuri, de asemenea şi schimbarea rapidă a sortimentului conform cerinţelor peţii, datorită ciclului său relativ scurt ...
  • GHEŢIU, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Prezentele note de curs la disciplina Chimia lemnului sînt destinate studenţilor specialităţii 543.1, Tehnologia prelucrării lemnului şi altor specialităţi din industria materialelor de construcţie, la secţia de zi şi cu ...
  • SANDULACHI, Luiza; RUBŢOV, Silvia; COSTIŞ, Valentina; GURMEZA, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2014)
    Indicaţiile metodice privind lucrările de laborator la disciplina Igiena industriei alimentare sînt destinate studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice; 541.2 - Tehnologia ...
  • STURZA, Rodica; BĂLĂNUȚA, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Indicațiile metodice includ tematica și compartimentele prevăzute în proiectele de an și de licență, sarcinile coordonatorilor și consultanților, obligațiunile studenților, recomandări pentru fiecare compartiment. În anexe ...
  • SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina; BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Notele de curs conțin informații privind asigurarea și controlul activității de producție a alcoolului etilic rafinat, cum ar fi standardele pentru producția finită; pierderile și consumul de materii prime, materiale ...
  • MIJA, Nina (Tehnica UTM, 2019)
    Notele de curs prezente au caracter integrativ și sunt destinate studenților, care tind să exploreze multiplele domenii de cunoaștere și dezvoltare a conceptelor de produs alimentar, tehnologie de prelucrare a produsului ...
  • SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica; ȚURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze ...
  • PALADI, D.; CHIRSANOVA, A.; MIJA, N.; CAPCANARI, T. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Îndrumarul metodic este destinat studenţilor UTM cu frecvenţă la zi, specialitatea 541.1 Tehnologie şi organizare în alimentaţia publică.
  • BĂLAN, Iurie; LUPAŞCO, Andrei; BERNIC, Mircea; TARLEV, Vasile (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar este conceput pe structura cursului „Proiectarea întreprinderilor cu bazele SAPR” şi este destinat pentru realizarea proiectelor de an şi de diplomă la disciplina “Tehnologia făinii şi crupelor”, pentru ...
  • COVALIOV, Eugenia; SUHODOL, Natalia; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Suportul de curs Legislație alimentară cuprinde elementele de bază ale cadrului legislativ normativ în domeniul legislației alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esențiale ale sistemului de siguranță a ...
  • CIOBANU, Corina; DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Notele de curs Legislaţie alimentară cuprind elementele de bază ale cadrului legislativ-normativ în domeniul legislaţiei alimentelor în Republica Moldova, analiza elementelor esenţiale ale sistemului de siguranţă a ...
  • GHEŢIU, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentele note de curs la disciplina Chimia lemnului sînt destinate studenţilor specialităţii 543.1, Tehnologia prelucrării lemnului şi altor specialităţi din industria materialelor de construcţie, la secţia cu învăţămîntul ...

Search DSpace


Browse

My Account