Browsing Publicații didactice by Title

Sort by: Order: Results:

  • ARHIP, Vasile; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Prezenta indicaţie metodică cuprinde structura fizico-chimică a soiurilor pentru struguri de vin omologate şi cultivate în R. Moldova. Lucrarea este destinată studenţilor specialităţii ”Tehnologia vinului şi a produselor ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Prezenta lucrare este întocmită pe baza recomandărilor didactico-metodice ale programelor tipice şi este concepută pentru a acoperi programul analitic al disciplinelor “Analize fizico – chimice ale alimentelor: produse de ...
  • POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; CHIRSANOVA, Aurica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Anatomia umană este un subiect complex. În același timp, obținerea cunoștințelor de bază despre corpul uman este atractivă și utilă. Capitolele din lucrare au fost concepute astfel, încât să le fie mai ușor studenților să ...
  • SCUTARU, Iurie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Indicațiile metodice sunt destinate studenților, masteranzilor și doctoranzilor, obiectele cercetărilor cărora sunt vinurile, distilatele, alte produse obținute din struguri, produsele secundare, deșeurile industriei ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Microbiologia industrială este ramura biotehnologiei care aplică științe microbiologice pentru a crea produse industriale în cantități de masă, pentru utilizarea lor în diverse tehnologii. Această știință se concentrează ...
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; FURTUNA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Materialul didactic în cauză îşi propune elucidarea unor teme care stau la baza studierii complexului aromatic al vinurilor, prezentînd informaţii despre compoziţie şi metode de analiză. Lucrarea este destinată studenţilor ...
  • DUPOUY, E.; COŞCIUG, L. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Îndrumarul metodic pentru lucrările practice/seminare la disciplinele Bazele nutriției și Principiile nutriției umane este desinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor cu formele de studiu la zi şi cu frecvenţă redusă.
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; SCUTARU, Iurie; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; NAZARIA, Aliona (Technical University of Moldova, 2023)
    Lucrarea didactico-metodică în cauză reprezintă un îndrumar pentruefectuarea lucrărilor de laborator la unitatea de curs Bazele științifice și tendințe noi în oenologie de către studenții ciclului II, studii superioare ...
  • LUPU, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a ştiinţei şi tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii unei largi bibliografii de specialitate, sintetizării şi interpretării datelor ...
  • TATAROV, P.; MACARI, A. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Lucrarea este destinată studenţilor de la specialitatea 541.2. Tehnologia produselor alimentare, cu forma de învăţământ la zi şi cu frecvenţă redusă, pentru efectuarea lucrărilor de laborator la disciplina Bazele teoretice ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Notele de curs sunt destinate studenților specialității 721.1 Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice. Legităţile proceselor tehnologice respectate în întreprinderile de alimentaţie publică, modelele teoretice ale ...
  • MIJA, Nina; DESEATNICOV, Olga; BÎRCA, Adriana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Îndrumarul este destinat studenţilor specialităţii 541.1 Tehnologia și managementul produselor alimantaţiei publice pentru însuşirea disciplinei universitare la ciclul I, Licență – Bazele teoretice ale tehnologiei produselor ...
  • VLADEI, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    La « Biochimie » est une discipline scientifique qui a une importance primordiale pour les futurs spécialistes du domaine agro-alimentaire. En connaissant la composition chimique des matières premières et des aliments, ...
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2015)
    Prezenta lucrare a fost concepută de către autori ca manual de biochimie care să vină în ajutorul studenţilor şi al specialiştilor din diferite ramuri ale industriei alimentare.
  • MUSTEAŢĂ, Grigore; ZGARDAN, Dan; FURTUNĂ, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2013)
    Dintre cele trei componente ale paradigmei educaţionale, predare – învăţare – evaluare, ultima este considerată un act didactic complex şi foarte important al învăţământului superior. Lucrarea îşi propune prezentarea ...
  • PALAMARCIUC, Liudmila; VRABIE, Tatiana; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul este destinat studenţilor anilor 2(U) şi 3(U) a secţiilor de zi şi cu frecvenţă redusă pentru toate specialităţile tehnologice ale facultăţii TMIA care studiază cursul de "Biochimie".
  • VRABIE, Tatiana; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; NECULĂ, Larisa (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Studenţii cu specializările TP, TAP, TPFL şi opţiunile TP, TZ, TCr, TL efetuează două lucrări de control. Întrebările le alege profesorul cursului „Biochimie”. Prima lucrare de control include două întrebări din „Biochimia ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; CRUDU, Sorina; NAZARIA, Aliona; SANDU, Iulia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Ghidul metodic de faţă conţine informaţii cu privire la metodicile de determinare şi studiere a materiilor prime, proceselor şi produselor biotehnologice, precum şi întrebări de control, inclusiv teste de evaluare a ...
  • CARABULEA, Boris; MACARI, Artur; CUMPANICI, Andrei; CHIRIŢA, Elena; GORNEŢ, Viorel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar metodic este destinat studenţilor facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 552.2 „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • BĂLĂNUŢĂ, Anatol; MUSTEAŢĂ, Grigore; GHERCIU-MUSTEAŢĂ, Lidia; POPOV, Vasilina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2012)
    Lucrarea include părţile teoretică şi practică ale metodelor de rezolvare a problemelor referitoare la calculele tehnologice în vinificaţia primară. Este destinată studenţilor anului 2 U secţia cu frecvenţă la zi şi cu ...

Search DSpace


Browse

My Account