Colecția instituțională: Recent submissions

  • BULHAC, Ion; URECHE, Dumitru; CILOCI, Alexandra; COCU, Maria; CLAPCO, Steliana; LABLIUC, Svetlana (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-10-31)
    Invenţia se referă la chimia coordinativă şi microbiologie, în special la un compus nou tetra(izotiocianat)cobaltat(II) de tris(dietil piridin-2,6-dicarboxilat)calciu, care poate fi utilizat în calitate de stimulator al ...
  • DANILESCU, Olga; BULHAC, Ion; COCU, Maria; BOUROŞ, Pavlina; CILOCI, Alexandra; CLAPCO, Steliana; LABLIUC, Svetlana; DVORNINA, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-11-30)
    Invenţia se referă la chimia coordinativă şi biotehnologie, în special la un compus coordinativ nou al fierului(III) cu bis(picolinoil-hidrazona) 2,6-diacetilpiridinei, care manifestă proprietăţi de biostimulator al sintezei ...
  • MONAICO, Eduard; URSACHI, Veaceslav; MORARI, Vadim; TIGHINEANU Ion (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-09-30)
    Invenţia se referă la tehnologia de producere a materialelor nanostructurate, în special la procedee de obţinere a nanostructurilor magnetice, care pot fi folosite în microelectronică, spintronică sau păstrarea informației. ...
  • MACAEV, Fliur; EREMIA, Nicolae; SUCMAN, Natalia; POGREBNOI, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; COŞELEVA, Olga; JEREGHI, Vitalii (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-09-30)
    Invenţia se referă la apicultură, şi anume la un procedeu de hrănire a albinelor. Procedeul, conform invenţiei, include hrănirea albinelor în perioada de primăvară cu un amestec de sirop de zahăr de 50% şi 1,253,5 mL/L de ...
  • DARADUDA, Nicolae; MARIAN, Grigore; NAZAR, Boris; GUDÎMA, Andrei; GHEORGHIŢA, Andrei; BANARI, Alexandru; GELU, Ianuş; ISTRATI, Bogdan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la utilaje de prelucrare a biomasei, în special la dispozitive de laborator pentru studierea procesului de densificare a biomasei vegetale în formă de brichete. Dispozitivul, conform invenţiei, conţine ...
  • BOSTAN, Viorel; DULGHERU, Valeriu; ODAINÂI, Valeriu; GUŢU, Marin; CIOBANU, Oleg (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2024-01-31)
    Invenţia se referă la dispozitive de conversie a energiei eoliene, în special la turbinele eoliene cu ax vertical cu protecţie aerodinamică împotriva suprasarcinilor. Turbina, conform invenţiei, conţine un turn (1), pe ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • MELNIC, M.; RUSU, St.; ERHAN, D.; ONOFRAȘ, Leonid; TODIRAȘ, V.; SLANINA, V. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procesul consta în tratarea și dezinfectarea cartofului semincer înainte de a fi plantat cu soluţie diluată a lichidului cultural al bacteriei Pseudomonas fluorescens CNMN-PFB-01. Timpul expunerii – 20 de ore, folosind o ...
  • EFREMOVA, Nadejda; BEȘLIU, Alina; USATII, Agafia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Procedeu nou de cultivare a levurilor Rhodotorula gracilis cu aplicarea nanoparticulelor de zinc poate fi utilizat pentru obţinerea proteinelor cu potenţial înalt de aplicare în industria microbiologică, alimentară, ...
  • CAISIN, Larisa; EREMIA, Nicolae; BIVOL, Ludmila; GROSU, Natalia; SNITCO, Taisia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Asigurarea creşterii coerenţei legislaţiei în domeniul siguranţei alimentare şi care va viza toate aspectele producţiei alimentare umane de la câmp până pe masa consumatorului, precum şi hrana pentru animale. Implementarea ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Scopul lucrării: valorificarea merelor imature pentru obținerea unei surse de aciditate naturală (acidifiant din mere) și utilizarea acesteia în industria alimentară, în special la conservarea fructelor și legumelor, ...
  • EFREMOVA, Nadejda; BEȘLIU, Alina; BATÎR, Ludmila; BÎRSA, Maxim (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Proiectul dat este orientat spre elaborare metodologiei inovaţionale de evaluare a toxicităţii nanoparticulelor cu utilizarea drojdiilor. Metodele microbiologice și biochimice de testare a nanoparticulelor propuse pot servi ...
  • KONOPKO, Leonid; NIKOLAEVA, Albina; KOBYLIANSKAYA, Ana; PARA, Gheorghe (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la domeniul știinţei materialelor și nanotehnologiei, dar mai exact la posibilităţile de obţinere a unui microfir monocristalin în înveliș de sticlă cu o lungime arbitrară și parametri predeterminaţi. ...
  • SIDORENKO, Anatolie; GUȚUL, Tatiana; MIRONIC, T.; NICORICI, A.; RASTEMISINA, I.; ȘIBAEV, A.; FEDOROV, V.; COSCODAN, E.; PEATIGHINA, T. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Este binecunoscut, că pentru descompunerea substanţelor clor-organice în sol și apă se folosesc nanoparticulele de Fe. Însă, acestea nu sunt stabile, deoarece se oxidează și își pierd eficacitatea. Utilizarea diferitor ...
  • BALAN, Valerian; VĂMĂŞESCU, Sergiu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de rărire a florilor pomului de măr. Procedeul, conform invenţiei, include stropirea pomilor cu o soluţie apoasă de 0,5…0,6% de uree, cu un consum de 1000 l/ha, ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2023-12-31)
    Invenţia se referă la industria de panificaţie şi poate fi utilizată pentru asigurarea securităţii alimentare şi nutriţionale a persoanelor cu tulburări asociate consumului de gluten. Compoziţia pentru obţinerea pâinii ...
  • BALAN, Mihail; ŢISLINSCAIA, Natalia; VIŞANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; BALAN, Tatiana; BERNIC, Valentin; CAISÎM, Natalia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, 2024-01-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la instalaţii modulare de uscare a fructelor şi legumelor, şi poate fi utilizată la întreprinderile din industria alimentară, în gospodării ţărăneşti care se ocupă cu ...
  • BALAN, Valerian; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de formare a coroanei pomului de măr în formă de fus zvelt. Procedeul, conform invenţiei, include arcuirea axului puternic şi negarnisit cu fixarea lui în poziţie ...
  • BALAN, Valerian; IVANOV, Igor; BALAN, Petru; BÎLICI, Inna (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Invenţia se referă la pomicultură, şi anume la un procedeu de tăiere a ramurilor pomilor fructiferi. Procedeul, conform invenţiei, include reînnoirea ramurii de semischelet în lemn de 3…4 ani prin tăiere la cep deasupra ...

Search DSpace


Browse

My Account