IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "PALADII, Irina"

Browsing Colecția instituțională by Author "PALADII, Irina"

Sort by: Order: Results:

  • VRABIE, Elvira; SPRINCEAN, Catalina; PALADII, Irina; VRABIE, Valeria (Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti, 2019)
    It was investigated the amino acid content in protein mineral concentrates obtained during electrophysical processing of different types of whey at membrane electrolyzer EDP-4 at current density j=10 mA/cm2 and J=20mA/cm2. ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea descrie conţinutul mineral al laptelui și zerului. Se menționează semnificația principalelor macroelemente (calciu, fosfor) și microelementelor pentru funcțiile vitale ale organismului, subliniind importanța ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Lucrarea reprezintă o descriere succindă a conţinutului proteic al zerului care constituie circa 20 % din proteinele laptelui. Proteinele zerului sunt proteine bine structurate cu ramificări secundare și terțiare stabile. ...
  • VRABIE, Elvira; STEPURINA, Tatiana; VRABIE, Valeria; SPRÂNCEAN, Cătălina; PALADII, Irina (Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie, AȘM, 2016)
    Whey is considered an extraordinary healthy dietetic food product of the latest generation, which can be used in treating many different diseases and as a food additive. In its liquid form, whey contains proteins, vitamins, ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Procesarea zerului pentru valorificarea componentelor utile (lactoză, proteine, macro- și microelemente, vitamine, etc.) este realizată prin diverse metode de procesare, cum ar fi: termice, chimice, fizico-chimice, ...
  • VRABIE, Elvira; PALADII, Irina; SPRINCEAN, Catalina; VRABIE, Valeria (Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Bucureşti, 2020)
    It was investigated the influence of pH and temperature under the degree of isolation of free amino acids in the protein mineral concentrates (PMCs) obtained as a result of processing of whey after the manufacture of the ...
  • BOLOGA, Mircea; VRABIE, Elvira; PALADII, Irina; ILIASENCO, Olga; STEPURINA, Tatiana; VRABIE, Valeria; POLICARPOV, Albert; SPRINCEAN, Catalina (Moldovan Association for Biosafety and Biosecurity, 2021)
    Introduction. Whey is a by-product and an excellent source of proteins that is rather aggressive due to a large amount of organic substances it contains. The electro-activation of whey applied in the experiments is a ...

Search DSpace


Browse

My Account