IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "GAINA, Boris"

Browsing Colecția instituțională by Author "GAINA, Boris"

Sort by: Order: Results:

  • GAINA, Boris; TUDORACHE, Gheorghe; TOFAN, Eugenia (Academia de Ştiinţe a Moldovei, 2020)
    Inceputul activităţii ştiinţifice a lui Nicolae Taran este marcat de colaborarea sa cu una dintre cele mai prestigioase instituţii ale fostei URSS – Institutul Unional de Cercetări Ştiinţifice in Viticultura şi Vinificaţie ...
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; CIUMAC, Jorj; GAINA, Boris (Federal Research Center for Food Systems of Russian Academy of Sciences, 2020)
    In this study, the physicochemical properties of Italian and German bentonites were evaluated, including the physicochemical characteristics of white wine vinegar. Once established, the optimal clarification regime and its ...
  • BOISTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; CIUMAC, Jorj; GAINA, Boris (Federal Research Center for Food Systems of Russian Academy of Sciences, 2020)
    In this study, the physicochemical properties of Italian and German bentonites were evaluated, including the physicochemical characteristics of white wine vinegar. Once established, the optimal clarification regime and its ...
  • DUCA, Gheorghe; GAINA, Boris; STURZA, Rodica (Academia de Științe a Moldovei, 2010)
    The problem of population exposure to phthalates contamination is a major concern to international regulatory bodies, but also non-governmental organizations, environmentalists, etc. The rejection by Rospotrebnadzor of ...
  • COVALIOV, Victor; UNGUREANU, Dumitru; COVALIOVA, Olga; GAINA, Boris; DUCA, Gheorghe (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2005-06-30)
    Invenţia se referă la procedeele de epurare biochimică anaerobă-aerobă a apelor reziduale pentru purificarea de compuşi organici şi poate fi utilizată la staţiile de epurare în industriile vinicolă şi alimentară. Procedeul ...
  • BOIŞTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; GAINA, Boris; SIMINIUC, Rodica (Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), 2021-04-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a oţetului din vin alb. Procedeul, conform invenţiei, include spălarea cojilor de nuci, uscarea acestora la temperatura de 30...40°C timp de ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; REȘITCA, Vladislav; GAINA, Boris (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The invention relates to the food industry, and in particular to a method of acetic acid fermentation of white wine vinegar using a filler made from walnut shells.
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; GAINA, Boris (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria alimentară și, în special, la o metodă de fermentare acetică a oțetului de vin alb folosind un substrat din coji de nuci și alune. În metoda propusă, conform invenției, cojile sunt spălate ...

Search DSpace


Browse

My Account