IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "BALANUȚĂ, Anatol"

Browsing Colecția instituțională by Author "BALANUȚĂ, Anatol"

Sort by: Order: Results:

  • GHERDELESCU, Lucia; BALANUȚĂ, Anatol (Institute of Chemistry, Chisinau, AŞM, 2022)
    The Legenda presents a medium maturing variety, created within the National Institute of Viticulture and Vinification in 1975 by crossing the Royal Vinyard (England) table variety with the pink Traminer variety (Austria). ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; LEȘANU, Alexandra (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018)
    În această lucrare au fost elaborate schemele tehnologice ale vinurilor roșii obținute din soiul Cabernet – Sauvignon prin trei procedee diferite: criomacerare, metoda tradițională și termomacerare și s-a efectuat profilul ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; ZGARDAN, Dan; BORȘI, Igor (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018)
    În lucrarea dată a fost elaborată și implementată tehnologia de producere a vinului spumant din soiuri de interselecție autohtone оn condiții de microvinificație.
  • BALANUȚĂ, Anatol; SCLIFOS, Aliona; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un procedeu de fabricare a vinului.
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; GHERDELESCU, Lucia (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Invenţia se referă la un un procedeu de fabricare a vinului spumant în rezervoare sub presiune.
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Procedeul brevetat de îmbogățire a vinurilor cu substanțe biologic active prevede elaborarea vinurilor tinere din strugurii din soiurile albe sau roșii conform schemei clasice de producere pînă la primul pritoc tehnologic. ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; COVACI, Ecaterina; SCLIFOS, Aliona; PATRAS, Antoanela (Romanian Inventors Forum, 2024)
    The invention relates to a process for producing wine. The process, according to the invention, comprises accepting the grapes of white or red varieties, their crushing and destemming to obtain fresh marc, infusing the ...
  • BALANUȚĂ, Anatol; PRIDA, Andrei; BOLDURESCU, Nina; FURTUNĂ, Natalia; HEYMANN, Hyldegarde (Univesity Dunărea de Jos of Galați, 2007)
    In this work was made the sensorial analyze of the hidro alcoholic extracts of different types of oak, which are growing in France, East Europe (Moldavia, Romanis, Ukraine) and ehite American oak in union with spectrophotometrical ...

Search DSpace


Browse

My Account