Browsing Colecția instituțională by Title

Sort by: Order: Results:

  • TANASE, Oleg (C.H. Beck Publishing House - Romania, 2018)
    Responsibility, as one of the fundamental principles of law, implies „the task of liability” as a function for the purposes of acceptance of a derogatory behavior. Although the concept of responsibility has been claimed ...
  • ROŞCA, Veronica (Departamentul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2018)
    In this paper the author reveals briefly the history of the protection of cultural heritage that is a growing international concern. The research aims at revealing the essential issues related to the examination of protection ...
  • GARŞTEA, Nina (Sibiu Alma Mater University, 2011)
    In order to verify employee skills, the individual contract of employment, Article No. 60 of Labor Code. 154 of 28.03.2003 - gives employers the opportunity to establish a trial period of three months for the posts of ...
  • TĂLĂMBUȚĂ, Angela (University of Agribusiness and Rural Development, Bulgaria, 2024)
    The right of joint ownership remains, until now, the most discussed topic of civil law in the field of the institution of property, emerging from the stages of its considerable development history. The research of the ...
  • BUDEANU, Oleg; SUBOTIN, Iurie (Stefan cel Mare University of Suceava, 2009)
    The Republic of Moldova has an enormous potential of exploiting the ecological agricultural and genetic modified food products. Consumers, especially of EU market, have demanded both the conformity of products in regard ...
  • BUGAESCU, Victor (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Prin Legea privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative Legea pentru punerea în aplicare a titlului VI din Codului Fiscal nr. 1056/2000, Codul contravențional ...
  • MOGÎLDEA, Olga; VOINESCO, Cornelia; COCIORVĂ, Svetlana (Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2022)
    Conform Legii nr. 57 din 10-03-2006, producerea și comercializarea produselor vitivinicole cu Indicație Geografică Protejată (IGP) și a produselor vitivinicole cu Denumire de Origine Protejată (DOP) se efectuează conform ...
  • BURLACU, Natalia; GROSU, Olga; BOSTAN, Marina (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, 2019)
    Actual, în educație, mai cu seamă în învățământul preuniversitar, predomină tendința de integrare a mai multor domenii științifice într-un singur conținutul curricular. Motivul avizat fiind acela că viața nu se împarte în ...
  • BULGARU, Viorica; MAZUR, Mihail; ŞENSOY, İlkay; CELAC, Valentin; POPESCU, Liliana; STURZA, Rodica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Galaţi University Press, 2023)
    The results obtained, regarding the chemical composition, demonstrated that all the analyzed legume varieties are potential sources of valuable macro and micronutrients. For chickpea and soybean, close values were obtained ...
  • BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Authentication and Conservation of Cultural Heritage. Research and Technique, Iași, 2024)
    În zilele noastre, consumatorii devin conștienți de importanța adoptării alimentelor pe bază de plante din cauza preocupărilor etice, a campaniilor de reducere a consumului de carne de către organizațiile pentru drepturile ...
  • ALBU, Ion Doru; OPRIŞ, Dumitru (Cornell University, 2005)
    In this paper we show that several dynamical systems with time delay can be described as vector fields associated to smooth functions via a bracket of Leibniz structure. Some examples illustrate the theoretical considerations.
  • EFROS, Tincuța (Tehnica UTM, 2020)
    Fiecare ființă este formată dintr-o matrice iar dacă luăm un element stricăm orice concept, lemnul este o parte din noi din amintirile noastre un refugiu în copilărie în natura și în libertatea gândurilor. Arta, tablourile, ...
  • ȚURCANU, Dinu; NISTIRIUC, Pavel (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Lentilele cilindrice destinate pentru filtrarea si restructurarea distantei focale sunt produse in baza fluidului magnetoreologic din praf (Y3Fe5O12) si ulei de polietilsiloxan, care constitue ...
  • NISTIRIUC, Pavel; ŢURCANU, Dinu; BEREGOI, Eugen; BÂRZOI, Octavian; ALEXEI, Anatol; CORNEA, Constantin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-04-30)
    Invenţia se referă la domeniul optoelectronicii şi este destinată confecţionării lentilelor de filtrare cu distanţa focală restructurată utilizate în sistemele de transmisiune a informaţiei prin fibre optice şi în sistemele ...
  • NISTIRIUC, Pavel; ŢURCANU, Dinu; BEREGOI, Eugen; BÂRZOI, Octavian; BEŢIVU, Natalia; NISTIRIUC, Ion; CORNEA, Constantin (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2004-11-30)
    Invenţia se referă la domeniul optoelectronicii şi poate fi utilizată în sistemele de transmitere a informaţiei prin fibre optice şi în sistemele înregistrare-citire a informaţiei prin intermediul purtătoarei optice. Esenţa ...
  • SAU, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Les tremblements de terre sont assez fréquents pour la République de Moldavie, en raison de sa situation géographique. Ce fait a attiré la nécessité de construire des bâtiments beaucoup plus rigides et résistants à l'action ...
  • PETROV, Mariamna (Tehnica UTM, 2020)
    Dans cet article, nous avons analysé les caractéristiques ampélographiques et technologiques des nouvelles variétés LEGENDA et VIORICA, avec une résistance aux maladies et aux facteurs environnementaux, qui peuvent être ...
  • MERZÎNCU, Mihaela (Tehnica UTM, 2019)
    L’article aborde le sujet de la qualité gastronomique désignée par les étoiles Michelin. L’auteur s’interroge, tout d’abord, sur les origines du Guide Michelin pour montrer ensuite comment il arrive à toucher le domaine ...
  • MITITELU, Ana; SCORNICI, Ivan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    L’intelligence artificielle est le processus de création d'appareils capables de parodier l'intelligence humaine. L'intelligence artificielle est utilisée à la fois dans des domaines spécialisés, qui remplacent le travail ...
  • MĂRÎI, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Dans notre article on tend d’aborder le vin, produit alimentaire issu de la fermentation alcoolique, dont la qualité est en grande partie due au terroir, en mettant en évidance les particularités de la technologie de ...

Search DSpace


Browse

My Account