Show simple item record

dc.contributor Universitatea Tehnică a Moldovei
dc.contributor.author SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author GORNEŢ, Viorel
dc.contributor.author TATAROV, Pavel
dc.date.accessioned 2021-04-18T20:46:16Z
dc.date.available 2021-04-18T20:46:16Z
dc.date.issued 2012-11-30
dc.identifier.citation SANDULACHI, Elisaveta, GORNEŢ, Viorel, TATAROV, Pavel. Procedeu de obţinere a pateului de ficat. Brevet MD 556, CIB A23L 1/317. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2012 0057. Data depozit: 2012.04.05. Data public.: 2012.11.30. In: BOPI. 2012, nr. 11. 8 p. en_US
dc.identifier.other Nr. depozit: s 2012 0057
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202012%200057
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/14231
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a pateului de ficat. Procedeul, conform invenţiei, include cuterizarea ficatului de porc sau de vită şi a cărnii de porc sau de vită până la o masă omogenă la temperatura de 0…+4°C timp de 2…3 min, obţinerea unei emulsii de grăsimi prin emulsionarea cărnii grase de porc cu bulion la temperatura de 30…35°C cu adăugarea izolatului proteic de soia şi a laptelui praf degresat la malaxare, amestecarea maselor obţinute cu adăugarea sării de bucătărie şi a condimentelor, cuterizarea masei amestecate la temperatura de 12…16°C timp de 5…7 min, formarea şi tratarea termică a pateului obţinut, în care raportul dintre grăsimi şi proteine este de (0,7…0,8):(1,0…1,2). en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry, namely to a process for producing liver paste. The process, according to the invention, comprises cuttering of pork or beef liver and pork or beef meat up to a homogeneous mass at the temperature of 0…+4°C during 2…3 min, obtaining of a fat emulsion by emulsifying the fatty pork with broth at the temperature of 30…35°C with the addition of soy protein isolate and milk powder with stirring, mixing of the obtained masses with the addition of salt and spices, cuttering of the mixed mass at the temperature of 12…16°C for 5…7 min, formation and thermal treatment of the resulting paste, in which the ratio of fats to proteins is of (0.7…0.8):(1.0…1.2). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova en_US
dc.rights Statut: Brevet nevalabil; Data expirării: 2018.04.05. en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pateuri de ficat en_US
dc.subject liver paste en_US
dc.subject comminuted or emulsified meat products en_US
dc.subject brevete de invenție en_US
dc.subject invenții en_US
dc.subject.classification IPC: A23L 1/317 (2006.01) en_US
dc.title Procedeu de obţinere a pateului de ficat en_US
dc.type Patent en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Statut: Brevet nevalabil; Data expirării: 2018.04.05. Except where otherwise noted, this item's license is described as Statut: Brevet nevalabil; Data expirării: 2018.04.05.

Search DSpace


Browse

My Account