IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Asigurarea calităţii salamurilor fiert-afumate de tip „Servelat”

Show simple item record

dc.contributor.advisor MACARI, Artur
dc.contributor.author BALTEANCO, Elena
dc.date.accessioned 2021-02-17T10:07:29Z
dc.date.available 2021-02-17T10:07:29Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation BALTEANCO, Elena. Asigurarea calităţii salamurilor fiert-afumate de tip „Servelat”: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Artur MACARI, 2016. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13097
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins. en_US
dc.description.abstract În teza de master scopul este studierea tehnologiilor tradiționale și actuale de fabricare a salamurilor fiert-afumate cît și utilizarea unor materiale sau adaosuri ca: Utilizarea culturile starter care exclud o parte de nitrit de natriu (40%), și tot odată reduce durata de îndesare de la 24–48h pînă la 6–7h, utilizarea de culturi starter redă produsului proprietăti organoleptice avansate, culoare evedențiată, și prin reducerea de nitrit de natriu obţinem un produs ecologic; Utilizarea membranelor colagenice ce piermit ameliorarea proprietăților organoleptice; Folosirea metodei de ambalare sub vid; Implimentarea planului HACCP, care va asigura inofensivitatea lor pentru consum. en_US
dc.description.abstract In the master's is studied the traditional and current technologies for manufacturing boiled-smoked sausages as well as the use of materials or additives, such as: The use of starter cultures which exclude a portion of sodium nitrite (40%), and simultaneously reduce the tamping from 24-48h to 6-7h, the use of starter cultures gives the product advanced organoleptic properties, highlighted color, and reducing the sodium nitrite we get an organic product; The use of collagen membranes that allow the improvement of organoleptic properties; The use of vacuum packing method; Implementation of HACCP plan that will ensure their harmlessness for consumption. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject salamuri fiert-afumate en_US
dc.subject culturi starter en_US
dc.subject boiled-smoked sausages en_US
dc.subject sausages en_US
dc.title Asigurarea calităţii salamurilor fiert-afumate de tip „Servelat” en_US
dc.title.alternative Quality assurance of boiled-smoked sausages like „Servelat” en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account