IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza calității și securității produselor de panificație la întreprinderea U.S. Food Network S.R.L.

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author TITICA, Cristina
dc.date.accessioned 2021-02-17T09:37:38Z
dc.date.available 2021-02-17T09:37:38Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation TITICA, Cristina. Analiza calității și securității produselor de panificație la întreprinderea U.S. Food Network S.R.L.: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. GHENDOV-MOŞANU Aliona. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2018. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13093
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Résumé, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În prezenta teză de master se descrie şi caracterizează analiza calității și securității produselor de panificație în cadrul întreprinderii de tip fast-food și anume la U.S. Food Network S.R.L., tehnologia de producere a produselor de panificație și influența amelioratorilor asupra produselor în dependență de făina utilizată și raportul de amelioratori față de cantitatea de făină. Aceste produse sunt testate pentru a vedea care este influența frigului (congelării) asupra produsului finit, factorii fizico-chimici cât și a amelioratoratorilor asupra proprietăților organoleptice pentru a determina calitatea și siguranța întrebuințării produselor de către consumatori la unitatea de alimentație publică U.S. Food Network S.R.L.” Pe lîngă acestea s-au făcut determinări asupra termenului de valabilitate și prevenirea apariției mucegaiului. S-au studiat sursele bibliografice privind amelioratorii utilizați în panificație, rolul lor funcțional și influența acestora asupra produselor de panificație. S-a stabilit determinarea acidității, umidității cît și determinarea gradului de contaminare cu Bacillus mezentericus în produsele de panificație precoapte congelate, pentru analiza minuțioasă a calității și securității acestora. S-au întocmit rezultatele obținute în laborator la determinarea proprietăților organoleptice și fizico- chimice din cadrul unității „U.S. Food Network” S.R.L a produsului finit. S-a elaborat planul HACCP a produselor de panificație precoapte în procesul de fabricăre a chiflelor într-un sistem de management al calității si siguranței alimentare. en_US
dc.description.abstract La thèse est présentée sous la forme d'un manuscrit. Dans la présente thèse, la thèse de master décrit et caractérise l'analyse de qualité et de sécurité des produits de boulangerie au sein de l'entreprise de restauration rapide, notamment aux États-Unis. Food Network S.R.L., la technologie de production du pain et l'influence de l'obtenteur sur les produits en fonction de la farine utilisée et du rapport des améliorants de farine. Ces produits sont testés pour voir l'influence de la congélation (froid) sur le produit fini, les facteurs physico-chimiques et les propriétés organoleptiques pour déterminer la qualité et la sécurité de l'utilisation des produits par le consommateur à l’U.S. “Food Network” S.R.L. En plus de cela, des déterminations ont été faites sur la durée de conservation et la prévention du mildiou. Les sources bibliographiques des brasseurs utilisés en pâtisserie, leur rôle fonctionnel et leur influence sur les produits de boulangerie ont été étudiés. La détermination de l'acidité, de l'humidité et la détermination du degré de contamination par Bacillus mezentericus dans les produits précuits congelés ont été établies pour une analyse approfondie de leur qualité et de leur innocuité. Les résultats obtenus en laboratoire ont été déterminés pour déterminer les propriétés organoleptiques et physico-chimiques de l'unité, la farine de haute qualité et le produit fini, respectivement. Le plan HACCP des produits de boulangerie précuits a été élaboré dans le cadre du processus de fabrication des petits pains dans un système de gestion de la qualité et de la salubrité des aliments. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject congelare en_US
dc.subject termen de valabilitate en_US
dc.subject amelioratori en_US
dc.subject congélation en_US
dc.subject durée de conservation en_US
dc.subject sélectionneurs en_US
dc.title Analiza calității și securității produselor de panificație la întreprinderea U.S. Food Network S.R.L. en_US
dc.title.alternative Analyse de la qualité et de la sécurité des produits de boulangerie aux U.S. “Food Network” S.R.L en_US
dc.title.alternative L'analyse de la qualité et de la sécurité des produits de boulangerie aux U.S. “Food Network” S.R.L en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account