IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetări privind calitatea produselor din aluat opărit cu utilizarea făinii de porumb

Show simple item record

dc.contributor.advisor BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.author CORNEŢCHI, Cătălina
dc.date.accessioned 2021-02-16T08:58:47Z
dc.date.available 2021-02-16T08:58:47Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation CORNEŢCHI, Cătălina. Cercetări privind calitatea produselor din aluat opărit cu utilizarea făinii de porumb: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare. Cond. şt. BANTEA-ZAGAREANU Valentina. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2018. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/13034
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Abstract, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Făcând o studiere detaliată temei propuse spre analiză, am putut conchide că beneficiile aduse în organism de către făina de porumb folosită în rețeta de fabricare a produselor din aluat opărit, sunt multiple. Lucrarea dată cuprinde 5 capitole expuse în 61 pagini, 9 figuri, 26 tabele și 16 surse bibliografice. Au fost efectuate 5 probe cu diferite cantităţi de făină de porumb adăugată în aluat. În urma analizei am observat că cel mai calitativ produs finit se obține cu o cantitate de 10-50% făină de porumb raportată la masa făinii de grîu. Beneficiile aduse de făina de porumb în articolele obţinutedin aluat opărit sunt: scăderea colesterolului și a glicemiei, prevenirea bolilor cardiovasculare, eliminare toxinelor din organism, imbunătoțirea funcționării sistemului imunitar, sistemului nervos. Înlocuind în alimentația noastră deserturile obţinute totalment din făină de grîu cu aceste obţinute din mixul de făinuri, avem doar avantaje de care putem beneficia. en_US
dc.description.abstract By doing a detailed study of the proposed topic for analysis, we could conclude that the benefits brought by corn flour in the body used in the recipe for making choux dough products are multiple. This work contains 5 chapters in 61 pages, 9 figures, 26 tables and 16 bibliographic sources. 5 samples were taken with different amounts of corn flour added to the dough. Following the analysis, we noticed that the finest finished product is obtained with an amount of 10-50% corn flour compared to wheat flour. The benefits of corn flour eclairs, choux a la creme are: lowering of cholesterol and glycemia, prevention of cardiovascular diseases, elimination of toxins in the body, improvement of the functioning of the immune system, nervous system. By replacing in our diet the desserts obtained from total wheat flour with those obtained from the mix of flour, we have only advantages that we can benefit from. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject făină de porumb en_US
dc.subject minerale en_US
dc.subject vitamine en_US
dc.subject corn flour en_US
dc.subject minerals en_US
dc.subject vitamins en_US
dc.title Cercetări privind calitatea produselor din aluat opărit cu utilizarea făinii de porumb en_US
dc.title.alternative Research on the quality of choux dough products using corn flour en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account