IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Calitatea şi siguranţa pastelor făinoase cu pudră de aronia melanocarpa

Show simple item record

dc.contributor.advisor GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author CARAPUNARLÎ, Alina
dc.date.accessioned 2021-02-12T12:27:27Z
dc.date.available 2021-02-12T12:27:27Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation CARAPUNARLÎ, Alina. Calitatea şi siguranţa pastelor făinoase cu pudră de aronia melanocarpa: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Aliona GHENDOV-MOŞANU. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2019. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12925
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Résumé, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Pastele făinoase sunt produse formate din făină și apă, cu un coținut bogat în carbohidrați și proteine, care oferă energia zilnică necesară pentru organismul uman. În țara noastră pastele făinoase sunt produse din făină din grâu moale, deaceea acestea au un indice glicemic ridicat. Pentru a soluționa într-o oarecare măsură problema dată se încearcă de a implementa diverse tehnologii, pentru a mări valoarea biologică și curativă a acestora. Astfel, pudra de aronia reprezintă o alternativă optimă pentru fabricarea pastelor făinoase.Aceasta din urmă are proprietăți benefice ca efecte anticancer și antioxidant, acțiune antidiabetică, capacitate antiinflamatorie.Totodată, utilizarea acesteia în pastele făinoase permite de a oferi consumatorilor o gamă variată de produse făinoase. en_US
dc.description.abstract Les pâtes alimentaires sont des produits à base de farine et d'eau, à haute teneur en glucides et en protéines, qui fournissent l'énergie quotidienne nécessaire au corps humain. Dans notre pays, les pâtes à base de farine sont fabriquées à partir de farine de blé tendre, c'est pourquoi elles ont un indice glycémique élevé. Pour résoudre dans une certaine mesure le problème donné on essaie de mettre en oeuvre diverses technologies, d'augmenter leur valeur biologique et curative. Ainsi, la poudre d'aronia est une alternative optimale pour la fabrication de pâtes alimentaires qui ont des propriétés bénéfiques telles que des effets anti-cancéreux et antioxydants, une action antidiabétique, une capacité anti-inflammatoire. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject aronia en_US
dc.subject pudră de aronia en_US
dc.subject paste făinoase en_US
dc.subject poudre d'aronia en_US
dc.subject pâtes en_US
dc.title Calitatea şi siguranţa pastelor făinoase cu pudră de aronia melanocarpa en_US
dc.title.alternative La qualité et la sécurité des pâtes avec du poudre d’aronia melanocarpa en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account