IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluarea conformităţii la cerinţele de calitate ale unor brânzeturi din lapte de oaie şi capră

Show simple item record

dc.contributor.advisor POPESCU, Liliana
dc.contributor.author BARBOS, Olesea
dc.date.accessioned 2021-02-11T10:25:08Z
dc.date.available 2021-02-11T10:25:08Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation BARBOS, Olesea. Evaluarea conformităţii la cerinţele de calitate ale unor brânzeturi din lapte de oaie şi capră: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Liliana POPESCU. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/12849
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei: constă în evaluarea calității unor brânzeturi din lapte de oaie şi capră precum şi formularea soluțiilor în vederea asigurării calității înalte ale acestora, pentru realizarea scopului dat: Obiectivele tezei: Analiza conformității specificațiilor de pe eticheta brânzeturilor din lapte de oaie și capră cu legislația în vigoare, controlul calității probelor de brânzeturi din lapte de oaie și capră în saramură, aplicînd metodele de control în determinarea: analizei senzoriale a brânzei, pH-ului, determinarea conținutului de sare, conținutului de apă, conținutul de grăsime al brânzei, precum și cantitatea de substanță uscată, comparînd cu datele inscrăpționate de pe eticheta produselor; stabilirea parametrilor optimi la pasteurizarea laptelui pentru formarea brînzeturilor din lapte de oaie și capră de calitate înaltă, utilizerea culturilor starter la fabricarea brânzeturilor, care asigură acidifierea controlată în timpul fermentării, în scopul obținerii unor produse conforme; elaborarea planului HACCP la producerea brânzeturilor. en_US
dc.description.abstract The purpose of the paper: consists in the evaluation of the quality of sheep’s and goat’s milk cheese, as well as the formulation of solutions in order to ensure their high quality. The objectives of the paper: Analysis of the conformity of the specifications on the labeling of sheep and goat milk cheeses with the legislation in force, quality control of samples of sheep and goat milk cheese in brine, by applying the control methods in the determination of: sensory analysis of the cheese, PH, salt content, water content, fat content of cheese, as well as the amount of dry matter, compared with the inscriptions on the ptoduct label; establishing the optimal parameters for pasteurizing milk for the formation of quality cheeses, the use of starter cultures in the manufacture of cheese, which ensures controlled acidification during fermentation, in order to obtain quality products elaboration of the HACCP plan for the production of cheeses. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject lapte de oaie en_US
dc.subject lapte de capră en_US
dc.subject culturi starter en_US
dc.subject brânzeturi en_US
dc.subject sheep’s milk en_US
dc.subject starter culture en_US
dc.subject cheese en_US
dc.title Evaluarea conformităţii la cerinţele de calitate ale unor brânzeturi din lapte de oaie şi capră en_US
dc.title.alternative Assessment of conformity to the quality requirements of sheep and goat milk cheeses en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account