Browsing Teze de master by Author "BAERLE, Alexei"

Sort by: Order: Results:

  • SANDU, Dionisie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Alimentul, este cel mai important factor care influențează organismul, aceasta interdependenta strânsa, fiind condiționată în mod direct de salubritatea și calitatea sa trofico-biologica. Lucrarea are ca scop studiul ...
  • CUȘMENCO, Igor (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    În prezenta teză de master este studiată profund tehnologia de fabricare a ruladei din carne de pasăre, de găină şi pui conform metodei tradiţionale, cu analiza riscurilor calităţii microbiologice şi ameliorarea controlului ...
  • POTÎNGĂ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În lucrare este prezentată cercetarea vizând identificarea vitaminelor în probe de carne, realizată în cadrul laboratorului UTM, cu ajutorul instrumentelor și reactivilor de care dispune instituția. Inițial a fost selectată ...
  • CANJA, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Teza este prezentată sub formă de manuscris și constă din introducere, 4 capitole, concluzii, bibliografie și anexe. Textul de bază conține 80 pagini, 13 figuri, 26 tabele, 5 anexe. Bibliografia conține 146 de referințe. Scopul ...
  • WENXUAN, Zhang (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Obiectivul tezei este stabilirea unei metode analitice pentru determinarea vitaminei C în cătină prin cromatografie lichidă de înaltă performanță cu detector cu diode (HPLC-PDA) pe baza exemplelor experimentale de diferiți ...
  • OLARI, Silvia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Acest studiu include analiza bibliografică asupra compoziției chimice, valorii nutritive și calităților semințelor de in (Linum usitatissimum). Acestea conțin o cantitate mare de polizaharide. S - a elaborat o metodă de ...
  • MAGUREAN, Ilie (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: Obținerea fibrelor comestibile din deșeuri agroalimentare, material primă servind semințele de in și șrotul obținut din ele. Obiectivele lucrării: Evaluarea principalilor indicatori fizico-chimici, ai fibrelor ...
  • NICURIUC, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Lucrarea este alcătuită din 5 capitole, care sunt prezentate 17 figuri, 19 de tabele, 34 surse bibliografice și cuprinde 66 de pagini. În studiul bibliografic al tezei se propune tehnologii clasice și moderne de fabricare ...
  • PARUŞ, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Целью настоящей работы является изучение процесса экстракции красящих и фенольных веществ из пелликулы (биополимерной плёнки), покрывающей ядра орехов.
  • GHEORGHIU, Nina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În Teza se demonstrează, că substanțe biologic active din miezul de nucă au un efect ambiguu asupra calității și gustului lor. Folosind metoda HPLC/MS, în pielița de nuci a fost confirmată prezența casuarictinei, acizilor ...
  • MARDARI, Cristina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: elaborarea și studierea calității alimentelor bogate în proteine vegetale și utilizarea deșeurilor obținute ca scop de materie primă. Obiectivele lucrării: evaluarea principalilor indicatori nutriționali ai ...
  • LAICO, Vladimir (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Работа посвящена решению актуальной проблемы, замены синтетических красителей в пищевых продуктах натуральными. В качестве сырья для получения красного и желтого красителей используются лепестки Сафлора красильного. ...
  • ANDRIEŞ, Mihai (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În teză s-a urmărit scopul studiului hidrolizei șrotului de nuci din diferiți ani și compararea spectrelor electronice ale soluțiilor care s-au format la hidroliză.
  • CHIŢAN, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Lucrarea contribuie la elaborarea metodelor de obţinere a peliculelor alimentare comestibile din biopolimeri naturali cu proprietăţi peliculogene şi caracterizarea acestora prin metodele fizico-chimice.
  • POPOVSCHI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul general al studiului constă în elaborarea unei noi metode de producere a colorantului galben din petalele de șofrănel. Obiectivele sânt: 1. Analiza informațiilor despre coloranții alimentelor; 2. Separarea experimentală ...
  • PATERIUC, Victoria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei: determinarea metodelor de acoperire a nucilor cu compoziții comestibile biopolimerice, cu protecția lipidelor din nuci. Studierea procesului de extracție a coloranților și a substanțelor fenolice din peliculă. ...
  • NANU, Andrei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master dată este elaborată în baza documentelor şi materialelor obținute în baza cercetării bibliogragice şi are drept scop efectuarea analizei ce ține de securitatea vinului, impactul ionilor metalelor, cît și ...
  • CONSTANTINOVA, Olga (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Целью данной работы является изучение процесса микрокапсулирования водорастворимых биологически активных веществ (БАВ). Для достижения поставленной цели необходимо решить следующие задачи: 1. Выбор эффективного ...
  • TURTURICA, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2017)
    Extractul lipidic de ceai verde este cel mai activ antioxidant în cadrul compoziției lipidice extract de ceai verde – ulei de nuci – caroten. Pentru a studia mai detaliat acest lucru, este necesară efectuarea experimentelor, ...
  • RADU, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul tezei de master constă în obținerea compoziției stabile a uleiului de nucă prin fortificarea acestuia cu antioxidanți și îmbunătățirea proprietăților sale antioxidative. Obiectivele lucrării prevăd studiul prealabil ...

Search DSpace


Browse

My Account