dc.contributor.author | SOLONARI, Sergiu | |
dc.contributor.author | VUTCARIOVA, Irina | |
dc.contributor.author | RUSU, Maria | |
dc.contributor.author | BALAN, Gheorghe | |
dc.contributor.author | BOLOGA, Mircea | |
dc.date.accessioned | 2020-12-08T15:35:12Z | |
dc.date.available | 2020-12-08T15:35:12Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | SOLONARI, Sergiu, VUTCARIOVA, Irina, RUSU, Maria, BALAN, Gheorghe, BOLOGA, Mircea. Studierea procesului de condensare a zerului. In: Microelectronics and Computer Science: proc. of the 9th intern. conf., October 19-21, 2017. Chişinău, 2017, p. 458. ISBN 978-9975-4264-8-0. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-4264-8-0 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/11978 | |
dc.description.abstract | Condensarea soluţiei a zerului se efectuează în evaporizator de vid cu ejector. Soluţia iniţială se încarcă în evaporator, unde este încălzită de la pereţi şi se evaporă atunci când presiunea. Procesul de condensare se scurge la presiunea Ps=6 kPa. Funcţionarea ejectorului se stopează la apariţia primului condensat în vasul de răcire. Apariţia condensatului indică faptul că din zer au fost eliminate substanţe volatile necondensabile. Lucrul pentru menţinerea vidului la condensare se produce datorită diferenţei de temperatură în băile caldă şi rece. Temperatura în baie caldă se ridica până la 50 0С şi în cea rece până la 25 0С. Scăderea parametrilor în raport cu condiţiile normale duce la creşterea energiei consumate din cauza creşterii căldurii latente de evaporizare. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Technical University of Moldova | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | zer | en_US |
dc.subject | condensare | en_US |
dc.subject | evaporizator de vid cu ejector | en_US |
dc.title | Studierea procesului de condensare a zerului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: