dc.contributor | Universitatea Tehnică a Moldovei | |
dc.contributor.author | SCRIPCARI, Ion | |
dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | |
dc.contributor.author | GUDIMA, Angela | |
dc.contributor.author | COEV, Ghenadie | |
dc.date.accessioned | 2021-04-27T11:04:43Z | |
dc.date.available | 2021-04-27T11:04:43Z | |
dc.date.issued | 2016-08-31 | |
dc.identifier.citation | SCRIPCARI, Ion, GRUMEZA, Irina, MACARI, Artur [et al.]. Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină. Brevet MD 1063, CIB A23L 13/00, A23L 13/40, A23L 13/60, A23P 10/47. Universitatea Tehnică a Moldovei. Nr. depozit: s 2016 0009. Data depozit: 2016.01.29. Data public.: 2016.08.31. In: BOPI. 2016, nr. 8. | en_US |
dc.identifier.other | Nr. depozit: s 2016 0009 | |
dc.identifier.uri | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202016%200009 | |
dc.identifier.uri | http://81.180.74.21:8080/xmlui/handle/123456789/14506 | |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la un procedeu de obţinere a semi-fabricatelor din carne tocată de ovină. Procedeul, conform invenţiei, include mărunţirea cărnii de ovină cu o maşină de tocat cu diametrul ochiurilor sitei de 23 mm, amestecarea cărnii tocate într-un malaxor cu şrot de nuci, sare de uz alimentar, bicarbonat de sodiu, usturoi proaspăt, piper negru măcinat şi apă potabilă, modelarea semifabricatelor, ambalarea şi, ermetizarea. | en_US |
dc.description.abstract | The invention relates to food industry, namely to a process for producing semi-finished products of minced mutton. The process, according to the invention, comprises grinding of mutton in a meat grinder with the sieve mesh diameter of 2…3 mm, mixing of minced meat in a mixer with nut grits, food table salt, sodium bicarbonate, fresh garlic, ground black pepper and drinking water, modeling of semi-finished products, packaging and sealing. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova | en_US |
dc.rights | Statut: Brevet valabil. Data expirării brevetului: 2022.01.29. | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | carne tocată de ovină | en_US |
dc.subject | produse semifabricate | en_US |
dc.subject | minced mutton | en_US |
dc.subject | semi-finished products | en_US |
dc.subject | brevete de invenție | en_US |
dc.subject | invenții | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A23L 13/00 (2016.01) | en_US |
dc.subject.classification | IPC: A23L 13/40 (2016.01) | |
dc.subject.classification | IPC: A23L 13/60 (2016.01) | |
dc.subject.classification | IPC: A23P 10/47 (2016.01) | |
dc.title | Procedeu de obţinere a semifabricatelor din carne tocată de ovină | en_US |
dc.type | Patent | en_US |
The following license files are associated with this item: