Browsing by Author "MACARI, Artur"

Sort by: Order: Results:

  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • SUBOTIN, Iurie; MACARI, Artur; RADU, Oxana (Universitatea. de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul, 2021)
    În articol sunt analizate diferite metode de determinare a nitraţilor şi nitriţilor. Printre metodele cunoscute în special au fost analizate metodele spectrofotometrice – metoda lui Griess, metoda bazată pe reacţia de ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • COJOCARI, Daniela; MACARI, Artur; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The research focuses particularly on basil, thyme and tarragon as an alternative natural antioxidants and antimicrobials with potential use in the meat industry. Use of herbs and spices essential oils in meat products may ...
  • MACARI, Artur; STURZA, Rodica; LUNG, Ildiko; SORAN, Maria-Loredana; OPRIŞ, Ocsana; BALAN, Greta; GHENDOV-MOSANU, Aliona; VODNAR, Dan Cristian; COJOCARI, Daniela (MDPI, Basel, Switzerland, 2021)
    The problem of functional foods with bioactive components of natural origin is current for the food industry. Plant extracts rich in polyphenols with antioxidant and antimicrobial activity are a promising source for use ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; POPA, Sergiu; TURCULET, Nadejda; GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica (Technical University of Moldova, 2022)
    This study deals with the antibacterial activity of Sea buckthorn (SB) (Hippophae rhamnoides L.) grown in the Republic of Moldova. Eight sea buckthorn species were investigated: R1, R2, R4, R5, C6, AGG, AGA, Pomona, 2020 ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur; GHENDOV-MOSANU, Aliona; COJOCARI, Daniela; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2021)
    Currently, the food industry, including the meat industry, is paying close attention to the use of natural additives as preservatives. From ancient times, the plants are used to treat various diseases, to produce perfumes ...
  • GRUMEZA, Irina; SCRIPCARI, Ion; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadie; MACARI, Artur (Tehnica UTM, 2016)
    Este prezentat studiu privind aplicarea şrotului de nuci în tocătura pentru mici din carne de ovină supuşi păstrării în stare refrigerată la 0÷+4 ºC, timp de 96 ore. Adaosul de şrot de nuci în tocătura pentru mici constituie ...
  • PRUTEANU, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Scopul acestei lucrări este de a asigura calitatea și siguranța produselor semifabricatelor tocate fabricate în macelaria de la parcul comercial Green Hills Market. Obiectivelе lucrării sânt: studierea și prezentarea ...
  • BALTEANCO, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    În teza de master scopul este studierea tehnologiilor tradiționale și actuale de fabricare a salamurilor fiert-afumate cît și utilizarea unor materiale sau adaosuri ca: Utilizarea culturile starter care exclud o parte de ...
  • TĂTARU, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Teza are scopul minimalizarea contaminării microbiologice a cărnii de iepure pe linia fluxului tehnologi cu modernizarea linii tehnologice prin flux conveerizat și de a reduce posibilitatea contaminării cu agentul patogen ...
  • CUSMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; SUBOTIN, Iurie (Tehnica–Info, 2018)
    The present study provides information about the composition of each investigated vegetal product. As working materials vegetable there used products with a significant content of biologically active compounds providing ...
  • CARABULEA, Boris; MACARI, Artur; CUMPANICI, Andrei; CHIRIŢA, Elena; GORNEŢ, Viorel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2008)
    Prezentul îndrumar metodic este destinat studenţilor facultăţii Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea 552.2 „Biotehnologii industriale” cu forma de învăţământ la zi şi frecvenţă redusă.
  • OGLINDA, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul lucrării este: Optimizarea procesului de fabricare și studiul indicilor de inofensivitate și de calitate a peștelui afumat.
  • FRUMUSACHI, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Pentru realizarea acestui scop au fost propuse următoarele obiective: Determinarea și urmărirea indicilor fizico-chimici, microbiologici, organoleptici în produsele analizate. Pentru a acumula un bagaj de informaţi ...
  • POPESCU, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării constă în modernizarea etapelor de manipulare a carcaselor de bovine pe parcursul întregului proces de abatorizare. Obiectivele generale ale lucrării sunt: Analiza posibilității de modificare eficientă a ...
  • ŢÎCU, Marcel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Obiectivul dominant este determinarea calității și inofensivității tomatelor crescute în sere în ciclul 2. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarele obiective: 1. Determinarea indicilor fizico-chimici ...
  • GRUMEZA, Irina; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela; COEV, Ghenadii (Tehnica UTM, 2017)
    în lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor privind calitatea şi siguranţa semifabricatelor tocate din carne de ovină – mici cu adaos de şrot din diferite seminţe pe parcursul păstrării în stare refrigerată la 0…+4 ...
  • DEDIU, Serghei; ILI, Vasile; MACARI, Artur; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2012)
    Astăzi, problemele de sănătate legate de o alimentaţie necuvenită ating rate tot mai mari. În lucrare este demonstrat, prin valorile compoziţiei chimice, aportul benefic şi sănătos al salamului crud-zvîntat cu mucegai “Felino.”
  • DIANU, Irina; MORARI, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Maioneza este un produs alimentar semisolid în componenta căruia o parte majoră (70-80%) sunt uleiurile de originea vegetală. Sosul fiind un produs bogat în lipide este supus procesului de râncezire. Ca urmare a procesului ...

Search DSpace

Browse

My Account